Constantia2 - Aarhus Update
//Det sker

Constantia2 åbner café-sæsonen med kunst, koncert og smagsprøver

Af Redaktionen

Constantia2 ruller cafeens gardiner til side i cafeen søndag 2. april kl. 10.00 til 17.00 med smagsprøver fra menukortet, åbning af urban kunstudstilling og ledsagende koncert. Det idylliske traktørsted, ved Brabrandsøen bredder, hejser flaget og går ind i sin 13’ne sæson med café, festsal og B&B. I 2017 er der caféliv på søndage og helligdage med Constantia 2’s eksklusive brunch og igen i år en tapasmenu gæster kan sætte sammen efter sult og lyst fra kortet. Med flere nyheder forstås.

Vi vil gerne åbne cafésæsonen med manér og det er lykkedes at få den lokale fotokunsterne Birgit Bach til at udstille hendes urbane fotos, der er en ret kreativ måde at skildre kulturhovedstaden Aarhus på. Vi har fået John Nørgaard fra Østjydsk Musikforsyning med til åbningen, og vi serverer smagsprøver af blandt andet vores nye maltknækbrød, siger traktørmutter Birgit Astrup.

 

Tilstræbt økologisk og lokal mad

Al maden på Constantia2 er tilstræbt økologisk, lavet fra bunden og i et vist omfang med lokale råvarer. Cafeen,ved kolonihaverne på Vibysiden af Brabrandsøen, laver en eksklusiv brunch med blandt andet blinis bagt af økologisk manitoba-mel med stenbiderrogn og cremefraiche med et strejf af wasabi, rødløg, vagtelæg og skovsyre. Sværdfisk med poppede vilde ris og blåbær og skyr med rugknas og roesirup serveret i et glastårn.

Aarhus Update

Byens bygninger set gennem vildtvoksende rør

Ferniseringen og koncerten finder sted fra kl. 14-16.  Birgit Bachs specielle værker viser Aarhus set kalejdoskopisk bag rør. Hun er autodidakt fotokunstner, forfatter (´Ballehage Strandhaiku`, ´Brabrand Stikhaiku`) og har været skolelærer. Hendes særegne værker kan opleves hos Constantia2 i april og maj. De seneste syv måneder har hun beskæftiget sig mest med projektet, Aarhus set kalejdoskopisk og fotograferet byens kendte bygninger bag rør og kabler, der er ”vokset” frem fra undergrunden i forbindelse med byfornyelsen. Rør der allerede er ved at være forsvundet igen. Ved at sætte fire ens fotos sammen og vende og dreje dem har Birgit Bach lavet nye billeder i de smukkeste mønstre og som sære skabninger.

 

Til ferniseringen optræder John Nørgaard med sang og guitar. Han var i mange år medlem af Østjydsk Musikforsyning og i øvrigt kendt fra tv som vært i ´To Fag Frem` og ´Tvekamp`.
For de, der måske bare er ude og cykle, gå tur eller på rulleskøjter og dumper ind uden at ønske det store skrud, er der lækre tapas, som godt må deles, boller med smør, lagkage, økologisk flødeis, kaffe eller et glas ufiltreret æblemost med mere.
Links til website:

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle