//Det sker

Guldregn over Det Danske Kokkelandshold under OL – tre guldmedaljer til Danmark

Af Redaktionen

Sammen med 20 andre lande kæmper Danmark om guld ved OL for Kokkelandshold i Erfurt i Tyskland i denne uge. Det danske hold består af nogle af de spirende, nye talenter indenfor dansk gastronomi, og holdene har trænet intensivt de sidste 6 måneder, for at blive klar til OL. Det danske team består af et junior og senior hold og for første gang i år deltager også catering landsholdet. I alt består hele OL teamet af 50 personer og tæller alt fra holddeltagere, teamledere, bestyrelse, opvaskere, hjælpere og mange flere. I dag sikrede holdet sig de tre første guldmedaljer til Danmark.

 

Det Danske Kokkelandshold høster tre guldmedaljer efter de første konkurrencedage

OL i Erfurt afvikles over flere dage og i dag kom så resultatet af de første discipliner, som holdene skal igennem. Og Danmark kunne ikke ønske sig en flottere start ved OL. De første tre guldmedaljer er nu i hus.

 

Junior landsholdet vinder guld i disciplinen edible buffet

Det danske junior hold vandt guld i disciplinen edible buffet, som består af 2 kolde og 2 varme fingerfoods, fiskefad, 3 fiske terriner med garniture, 2 kolde saucer, en salat, en hovedret og en dessert.

 

Senior landsholdet vinder guld i disciplinen varmt køkken

Og det danske senior hold fulgte trop med en flot guld medalje i disciplinen varmt køkken, som består af en 3-retters menu på tid til 60 personer. Menuen bestod af helleflynder, oksetyksteg og chokolade/hindbær dessert.

 

Catering landsholdet vinder guld i disciplinen mad til 150 personer på tid

Det danske catering landshold sluttede den sejrrige dag af ved OL i Erfurt med en sikker guldmedalje i disciplinen mad til 150 personer, hvor holdet bl.a. skulle lave suppe, hovedretter, vegetar ret, dessert, mv.

 

De tre Kokkelandshold – junior, senior og catering har et stort følge med sig til OL i Erfurt. I alt er 50 personer fra Danmark med til OL – udover holddeltagerne er der også teamledere, bestyrelse, opvaskere, chauffører og hjælpere. Kortegen består af landsholdets 15 ton udstyr, 3 ton råvarer og 5 minibusser. Landsholdet har lejet en lokal kokkeskole i nærheden af konkurrenceområdet, hvor de forskellige hold forbereder deres deltagelse i konkurrencerne. De har egen kok med, som sørger for forplejning til hele holdet i den uge, de er afsted. Så alle sejl er sat for at sørge for toppræstationer for alle hold.

 

OL for kokke finder sted i den tyske by Erfurt i dagene 22. – 25. oktober 2016. Den 26. oktober 2016 offentliggøres det endelige resultat og alle placeringer. Kokkelandsholdet deltager med repræsentanter fra både junior, senior og catering holdene.

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle