Den danske Spiseguide ikoniserer Claus Meyer på Frederikshøj

Når Den danske Spiseguide ved årets gallaarrangement for dansk topgastronomi samtidig fejrer sin jubilæumsudgivelse nr. 40, så hædres gastronomilegenden og idemanden til Nyt Nordisk Køkken med spiseguidens ærefulde særpris og titlen som IKON. Den fornemme titel er tidligere kun tildelt seks andre gastronomiske personligheder gennem årene

 

Claus Meyer kommer på Frederikshøj

Gastronomilegenden Claus Meyer tager søndag den 30. oktober en sjælden fridag fra sit fænomenale og internationalt vidt priste nordiske foodcourt-projekt på New Yorks berømte Grand Central Terminal. Den dag hædres han nemlig herhjemme med Ikon-titlen* og Årets Særpris, som Den danske Spiseguide kun undtagelsesvis og langt fra hvert år uddeler. Begivenheden finder sted ved spiseguidens årligt tilbagevendende gallaevent for dansk topgastronomis koryfæer og mest sublime spisesteder, der i år finder sted på Jyllands vel nok mest anerkendte spisested i disse år: Frederikshøj i Aarhus – med en stjerne i Guide Michelin. Undtagelsesvis er Claus Meyer dog som aftenens hædersgæst – p.g.a. hans ekstraordinært lange rejsevej – orienteret om sin egen hovedrolle og har sagt ja til at komme.

 

Frederikshøjs egen Wassim Hallal står i spidsen

I år vil den prestigefyldte uddeling oven i købet få ekstra gas i anledning af Den danske Spiseguides jubilæumsudgivelse nr. 40, hvorfor Frederikshøjs egen Wassim Hallal har allieret sig med bl.a. Nomas Rene Redzepi, Geraniums Rasmus Kofoed og en anden dansk ”New Yorker”, Ronny Emborg, Atera, for at skabe en kulinarisk oplevelse i særklasse, når aftenens mange priser bl.a. til ”Årets Restaurant” afsløres og uddeles. Afsløringer, der hvert år lidt Oscar-agtigt er omgærdet med stor spænding til det sidste.

 

En gastronomisk skelsættende personlighed

Om juryens velovervejede ikonisering af den 52-årige falstring og den fornemme særpris, der følger, siger redaktør Bent Christensen, Den danske Spiseguide: ”Uden tvivl er virkeligt passionerede ildsjæle – med kreative egenskaber og vedholdende ihærdighed – vores vigtigste inspirationskilder. Claus Meyer hører til de virkeligt dedikerede og visionære mennesker, der dag efter dag formår at gøre både hverdag og fest mere fremragende. Han er en international, innovativ gastronomisk skelsættende personlighed, som Danmark ikke kan sætte højt nok pris på”. Bent Christensen understreger, at det bliver kun syvende gang, at spiseguiden hædrer en personlighed med Ikon-titlen og kun sjette gang, at særprisen samtidig uddeles.

 

Hædret af New York Times

Claus Meyer, der blandt meget andet var medgrundlægger af Noma, står som nævnt i disse år i spidsen for det storstilede nordiske ”The Great Northern Foodhall” i den historiske Grand Central Terminals berømte Vanderbilt-hal. Her etableres seks nordiske fødevareforretninger samt bl.a. en eksklusiv dansk hotdogstand, en dansk deli og ikke mindst gourmetrestauranten ”Agern”. Sidstnævnte anmeldte selveste New York Times i august efter et kun par måneders virke til at levere en ”fremragende præstation” både kulinarisk og indretningsmæssigt. Når det hele er oppe at køre forventes ca. 500 mennesker at være beskæftiget med Meyers nordiske projekt i terminalen, der med sine mange andre attraktioner – udover 44 velbesøgte togperroner – er en af de mest betydningsfulde turistattraktioner i verden. Faktisk nummer ti målt på antal besøgende.

 

Udgivelse nr. 40 i forbindelse med gallaen for Den danske Spiseguide vil i øvrigt rumme uddelingen af en række andre priser som ”Årets Kokkeprofil”, ”Årets Tjener”, ”Årets Sommelier”, ”Årets Gennembrud” og måske mest prestigefyldt pris som ”Årets Restaurant”, der sidste år blev vundet af Kong Hans Kælder. I år er Relæ, Clou, Noma, Kadeau, Søllerød Kro og Ruths Hotel slutnomineret til denne pris.

disneyonice_930x180

Del:Share on Facebook88Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar