Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Disse unge mennesker – En treretters sølvmenu!

Af anders@sommersangdigital.dk

I aftes spiste jeg mad lavet af det danske juniorkokkelandshold. Interessant. Opgaven, for mig, var at se, om alt fornyelse kommer fra ungdommen. Det korte svar er både ja og nej. Når man deltager i alle mulige konkurrencer, for at vinde vel at mærke, så gælder det nødvendigvis ikke om at være mest innovativ. Derimod gælder det til en vis grad om at finde en smag, som passer flertallet af dommerne. Umiddelbart lyder det heller ikke så let. Nogle af de unge kokketalenter har ved flere lejligheder fortalt mig, at man kommer længst med ”pleaser-mad”, hvor udtrykket er rent. Juniorkokkelandsholdet fik en andenplads ved Culinary World Cup 2014. Det må siges at være flot. Stort tillykke til det danske juniorkokkelandshold.

Retterne var alle velkomponeret. Hovedret og dessert var klart en toppræstation i forhold til konkurrenterne. Smagen og det visuelle sad lige i skabet.Der skulle laves og serveres 70 gange 3 retter. Der var fire mand i køkkenet. De havde 6 timer, inden de første kuverter skulle over disken. Holdet var motiveret og var på intet tidspunkt bag efter tidsplanen.

Tankerne med maden har givetvis været, at det skal være forholdsvist nemt at køre, da det er til mange mennesker. Smagen skal være letgenkendelig og have en vis bredde. Det er jo en international konkurrence, og maden skal vurderes af internationale dommere.

Tre retter

Forretten var stegt helleflynder med ærtecreme, stegt hjertesalat, syltet agurk, broken gel på dild, røget blanquettesauce, glasåls-pakke med østers og ærteragout med små stykker bacon. God smag, hele vejen igennem. Fisken var stegt helt perfekt, men efter min smag en lidt for sart(feminin) ret. Der skal til dette siges, at retten var i dommernes smag. Så de ved nok mere om mad en jeg gør:(

Junior-kokkelandsholdet forret i Luxembourg

Hovedretten var stegt krondyrfilet med gratineret confiteret kartoffel, braseret porre med trøffel, saltbagt selleri med Karl Johan svampe, trøffelpure, brunet løg og en sauce lavet på sherry.

Junior-kokkelandsholdet hovedret i Luxembourg

Desserten var ren verdensklasse. En vanilleparfait, tuille, macaroons med calvado, syltet æble , æblepuré, crumble af brun farin og en rund berliner med lun karamelsauce. Den her dessert var helt klart en af de bedste, jeg har smagt længe. Sådan! Ingen kritik herfra, overhovedet. Der er krummer i de her unge mennesker.

Junior-kokkelandsholdets dessert i Luxembourg

900 gæster bespises i Luxembourg Kokke-juniorlandsholdet arbejder - eller det der ligner - Luxembourg Kokke-juniorlandsholdet i Luxembourg Kokkebasser er klar - Luxembourg Kokkebasser i Luxembourg

Del artikel

Andre læser også