//Det sker

Der er dømt revival med Beaujolais Nouveau – Vinens J-Dag

Af Jan L. Pedersen

Jægergårdsgade og Beaujolais Nouveau hænger, lidt, sammen. Jægergårdsgade har taget førertrøjen, når vi taler om Beaujolais Nouveau. Der er dømt revival. En del, som var unge i 80’erne, husker den dengang hotte læskedrik, Beaujolais Nouveau. Faktisk smagte den ikke så godt dengang. Men nu er det andre tider, og Beaujolais kan smage aldeles fremragende. Beaujolais Nouveau foregår den tredje torsdag i november måned – altså den 17. november i år.

 

Beaujolaisen ankommer i bil direkte fra Frankrig

Gaden har det med at lave sine egne fester. Tak for det. Når den første vin fra det anerkendte franske område Beaujolais bliver hældt på flaske, så skal det  fejres. Selvfølgelig, hvad ellers? Det er de kendte, og mindre kendte, restauranter og butikker, som er gået sammen om at skabe en gadefest i Jægergårdsgade. Det er, som om, det er blevet en tradition, og områdets beboere forventer, at Beaujolais Nouveau fejres. Festen starter klokken 18.00, hvor Beaujolaisen ankommer i bil direkte fra Frankrig.

 

Coq au vin, Boeuf bourguignon og Cassoulet

Aftenen byder på live musik, levende lys og olietønder. Der vil dufte af det franske, rustikke landkøkken ved boderne hos SåRT, Juliette og Klassisk 65, der serverer Coq au vin, Boeuf bourguignon og Cassoulet. Derudover er der pizza fra Street coffees fritøse og krydrede spanske kødboller i tomatsauce samt Sangria fra Forlæns og Baglæns.

De to havde helt styr på denne aften - Klassisk 65 i Jægergårdsgade

Mad til 100 kroner

Våde varer er der rigeligt af: SmagFørst disker op med dejlig Beaujolais vin, Mikkeller har øllen til dem, der ikke drikker vin, kaffen kan købes hos Street Coffee. Så der er noget for enhver smag. Der kan købes mad for 100 kroner, drikkevarer til 50 kroner og en flaske Beaujolais vin til 200 kroner.

 

Praktisk:

Tid: Den 17. november kl.18.00

Sted: Jægergårdsgade fra Frederiks Allé til smagførst.

 

Følgende er med på holdet i år:

SmagFørst, SåRT, Mr Mums, Street Coffee, Munken og Fritøsen, Juliettes, Mikkeller, Klassisk 65, Forlæns og Baglæns

Beaujolais Nouveau – Vinens J-Dag

beaujolais-nouveau-i-jaegergaardsgade

htr_1040x200_1016

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle