knive slibes i Aarhus
//Det sker

Vil du med til gratis knivslipe-workshop hos Foodgear

Af Redaktionen

Foodgear fejrer åbningen i det nye Aarhus Central Food Market med en række knivslibe-workshops. Med Aarhus Central Food Market har aarhusianerne fået et madmarked med masser af friske råvarer, men forudsætningen for at lave god mad, er en skarp kniv. Så kom med til knivslibe-workshop, hvor Steffen Bach, der er direktør i Foodgear og tidl. kok på bl.a. Malling & Schmidt, vil give en indføring i knivslibningens ædle kunst.

 

”Det hele starter med en skarp kniv. Er den del ikke på plads, kommer det andet heller ikke. En skarp kniv er en forudsætning for at lave god mad og opleve en glæde ved det”, fortæller Steffen Bach, der er direktør i og medejer af Foodgear. Steffen er tidl. kok på bl.a. Geranium, Malling & Schmidt og Frederikshøj, så han ved hvad han taler om.  

 

Indføring i knivslibningens ædle kunst

Det er Steffen, der står for knivslibe-workshoppene, hvor han vil give en indføring i knivslibningens ædle kunst. ”I Foodgear sliber vi på langsomt roterende vådsten, der er meget skånsomme ved knivene. Vandet gør at knivene ikke bliver varme og ødelægger hærdning m.m. i stålet. Efter vi har slebet kniven på vådsten, polerer vi den på klassisk vis med læder og polércreme”, forklarer han. 

Foruden slibemaskiner gør man også brug af klassiske japanske slibekar i Foodgear. Her bruges vådsten fra korn 240 op til 12.000. Det gør at stenene kan tilpasses alle knive og ståltyper og give knivene den efterfølgende polering. 

 

Du får dialog og teknikker – plus skarpe knive

Til Foodgears knivslibe-workshop er der mulighed for at stille alle de spørgsmål du måtte have om knive og blive klogere på især de unikke egenskaber ved japanske knive, vedligeholdelse og andre teknikker. Der er ingen krav til viden på området eller niveau, så bare kom som du er. Det er gratis og Foodgear stiller knive og slibesten m.m. til rådighed. Tilmelding dog nødvendig til karina@foodgear.dk

 

Hvad: Knivslibe-workshop 

Hvor: Foodgear, Aarhus Central Food Market, Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus
Hvornår: 21. og 28. november 2016 kl. 17.00 – 19.00

 

Om Foodgear

Foodgear er grundlagt af Tommy Lund i 2008, og ejes i dag af ham, Steffen Bach og Henri Lee. De lægger ikke skjul på at de er knivnørder og har det til fælles at de lever og ånder for det gode håndværk. Foodgear har butik i Torvehallerne, hvor de har ligget siden åbningen i 2011, og siden 1. oktober også i Aarhus Central Food Market. Foodgear importerer og distribuerer japanske håndsmedede knive, og forhandler bl.a. Kai, Mac, Kyocera, Shun, Takayuki, Konosuke, Fujii Hamono og Moritaka. Foodgear Tommy, Steffen og Henri besøger deres japanske knivproducenter ca. en gang om året, hvor de er med til bl.a. at producere knive.   

knive slibes i Aarhus

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle