Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En aften med de bedste råvarer – Langhoff & Juul i storform

Af Peter Sindahl

Det handler i høj grad om økologi og bæredygtighed hos Langhoff & Juul. Og den sociale oplevelse man kan vælge at tage med, når man indtager et måltid. Flere langborde og delevenlige serveringer på platter og træbrætter opfordrer til dette. Der er en forfriskende, uformel stemning, som man i særdeleshed mærker via tjenerne, som sætter en ære i, at være til stede.

 

Kom ind fra gaden

Som de fleste andre restauranter i Aarhus, kæmper Langhoff & Juul desværre med tomme borde på hverdage. Dog langt fra som nogle af kollegerne. Da vi kom ind klokken 19.45 en torsdag aften, var der en del ledige borde. Men det var jo også lidt sent, vi dukkede op.

Gæster hos Langhoff & Juul

Ekstra appetizer og imponerende forretter

Vi bestilte 3 valgfrie retter med vinmenu. Vi startede med en appetizer, som end ikke var oplyst i beskrivelsen af 3-retters menuen. God stil! Det var grillet torsk med rødbede og sennepsløg. Fin smag og konsistens. Dertil rustikt, hjemmebagt brød, der fungerede rigtig godt sammen med den grønne olie, lavet med ramsløg og persille.

Spitzebrød hos Langhoff & Juul

Vinmatch af de bedre

Tatar af gravad lammemørbrad er et sjældent syn på et menukort, så den skulle prøves til forret. Den var flankeret af syrlige rødløg og rødbede. Den skuffede ikke, men der var en smule overdosering af koriander til min smag. Det stjal rampelyset lidt. Vinen var rød. En biodynamisk Clos du Caillou fra Cotes du Rhone. En fyldig vin, uden at være voldsom. Den komplimenterede tataren ganske godt. Spitze.

 

Ærlighed omkring råvarerne

Min madmakker prøvede også en knap så hyppig forret, nemlig færølaks. I forhold til den mere populære vildlaks, var den mere fast i kødet og havde en knivskarp smag. Tilbehøret var små salater, citronknas, æblegelé og peberrodsmayo. Fint komponeret, uden det var for meget. Den fik selskab af en velsmagende orangevin fra Italien – Spergola, la Bora Lunga. En moderne og svinedyr vin – et smukt træk på en vinmenu. Respekt.

 

Langhoff & Juul

Fuldtræffer-vin og mørt vildt

Den ene hovedret blev rosastegt andebryst med rodfrugter. Perfekt stegte andehapsere! En lille smule brusk knasede lidt, men sådan er det jo med vildt. Den aromatiske sauce var virkelig smagfuld, og sammen med de stegte rødder fuldendte den retten. Vinen var denne gang fra New Zealand – Seresin Pinot Noir. En elegant vin med masser af bær, egetræ og fine tanniner.

L1050903

Kvæget fra Mols

Den anden hovedret var grillet oksebøf fra skovkvæg fra Mols. Den var sous vide-tilberedt og mør som smør. Til retten var der kålrabimos, en variation af løg, rosmarin og en sauce af sort trompethat. Smagen på sidstnævnte sad næsten lige i skabet, lidt til den bastante side. Viskositeten kunne meget let finpudses lidt. Vinen var Hide Syrah di Toscana fra 2010 – igen en flot vin, med lidt alder, at servere på en vinmenu.

Kvæget fra Mols hos Langhoff & Juul

Vi fik begge bagt selleri –  lækkert tilbehør til begge hovedretter. Nogle af stykkerne var en smule overbagte, mens andre havde bid. Måske var det meningen.

Bagt selleri hos Langhoff & Juul

En gammel ostekending og unik dessert

Desserten var ostekage med ingefær-crumble, krystalliseret hvid chokolade og is af kærnemælk. Fin portionsstørrelse, flot præsenteret. Isen gav en god balance til sur/sød-oplevelsen. Intet at sætte en finger på her. Dessertvinen var Les Pins, 2012. De søde honning- og marcipannoter i vinen var et godt valg til en ostekage, der i sig selv ikke var oversød.

Desserten hos Langhoff & Juul

Ostebrættet bestod af oste fra Arla Unika. Ikke så meget nyt her. De smagte godt, men der er ikke så meget unikt over dem mere, desværre. Men at Gammel Knas, Høgelundgaard og Havgus smager godt, er et faktum. Til at skylle ned med fik vi en økologisk Grahams Reserve Port. Helt igennem en anstændig portvin, som kan drikkes til det meste. Lad os håbe, at Langhoff & Juul beholder den på kortet altid.
Vinhylden hos Langhoff & Juul

God kvalitet til ufattelig god pris

Vi betalte 548 kroner per person. Det er næsten utroligt, at man kan få så meget value for money hos Langhoff & Juul. Hele vejen igennem er der gode og dyre vine uden en nærig opskænkning. Maden er af bedste kvalitet, og man mærker nemt, hvordan der er kræset om både tilberedningen og præsentationen. Tjenerne var opmærksomme og velinformerede om, hvad der blev serveret. Ros til betjeningen. De var gode, og ikke mindst til stede.

 

Vores vurdering

Perfekt sammenspil var vores overordnede dom. Indretningen fortjener en bemærkning. Jeg har sjældent set den populære retrostil fungere så godt, som den gør hos Langhoff & Juul i Guldsmedgade. De farverige klinker i baren, der leder tankerne hen til et gammelt fransk landkøkken, og de gamle skoleborde og bagvæggen, der er beklædt med brede, gamle brædder skaber sammen charmerende rammer om et godt måltid mad. Det hele hænger uforceret godt sammen med det overvejende økologiske menukort. Maden var spændende. Veltilberedt og skarp. Vinen var ren opvisning i god smag og kvalitet. Alt i alt, slår Langhoff & Juul sig fast, som et anstændigt og stabilt spisested. De tænker over tingene. Bæredygtighed, dyrevelfærd og ikke mindst hvor råvarerne kommer fra. Det kan man kun have respekt for.

 

Dette er et af de få steder i Aarhus, der ikke har taget munden for fuld, ved at være café om dagen og restaurant om aftenen. En ubetinget anbefaling er kun på sin plads. Hvis du ikke har spist hos Langhoff & Juul, så skulle du overveje det. Jeg er ret sikker på, du bliver tilfreds.

 

 

Langhoff & Juul – Økologisk Spiseri

Guldsmedgade 30
8000 Aarhus C
Telefon: +45 30 30 00 18 
Mail: kontakt@langhoffogjuul.dk
www.langhoffogjuul.dk

Del artikel

Andre læser også