Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En ny “Dapas-bar” i Guldsmedgade har set dagens lys!

Af Line Ingwar Karlsen

Der er gode idéer, og så er der geniale idéer. Det er ikke hver dag, jeg støder på de geniale. Men det sker da. Den nye tapasbar er en dansk udgave. Dansk tapas, med forkortelsen dapas. Smag lige på ordet. Det lyder meget godt efter et par mundfulde. Stedet er allerede fundet. Det er i de lokaler, som tidligere husede Restaurant Bennys i Guldsmedgade 32. Dapas-baren åbner den 10. oktober i år. Krofatters Mad- & Ølbar kommer der til at stå på skiltet, men det bliver en dapas-bar!

 

En hyldest til det danske køkken

Så enkelt kan det skrives og siges. Idéen er, at de gamle, klassiske danske retter skal serveres som små portioner. På akkurat samme måde som man serverer tapas i Spanien. Forestil dig brændende kærlighed, tartelet, miniudgave af dansk bøfsandwich, flæskesteg med rødkål, stegt flæsk med persillesovs, kalvesteg stegt som vildt, millionbøf pakket ind i kartoffelmos og så videre. Det er mig bekendt ikke set før. Retterne bliver både kolde, lune og desserter.

 

Krofatteren, Daniel Busch Hansen, er manden bag

Den Lille Kro i Nørregade er for længst blev kult. Her laves og serveres der mad, som vores mor burde have lavet den. Heldigvis er den markant bedre, end de fleste mødre har formået. Grunden til, at Daniel Busch Hansen har fået idéen til sin nye dapas-bar, er, at han selv ofte savner lidt mad, når han er i byen. Derfor var det jo nærliggende at lave en stikling af kroens mad, men bare som bar og spisebar.

 

Det svære valg mellem dine yndlinge

De fleste kender det. Du sidder med et menukort i hånden. Der er mindst fire, måske også fem, retter, som du har lyst til at spise. Men da de fleste er hovedretter, så går det ikke. De er for store. Der skal fravælges. Ikke rart, men en nødvendighed. Så forestil dig, du kan få en miniudgave af dine fem yndlings-danske retter. Det er sgu da win-win.

 

Væskeindtag omkring klokken fyraften

Et andet ord er fyraftens-øl. Idéen var at skabe en bar, hvor øllet bliver en krumtap i væskeindtaget.

For at være tro mod idéen er det kun danske øl, der vil være i hanerne. Der bliver mellem 8 -10 haner med dansk øl på fad. Det bliver også en hyldest til de danske bryggerier. Hvad, der præcis vil komme ud af hanerne, er ikke helt på plads endnu.

 

Et dansk herreværelse med spisebar

Indretningen bliver som et gammelt bibliotek. Dog ikke et af de offentlige. Heldigvis. Men forestil dig et klassisk herreværelse, eller en gammel cigarbar, hvor mahogni og læder er en uundværlig del af interiøret. Sådan bliver stilen. Dog krydret lidt med en spisebar, hvor du kan sidde på høje barstole og spise din mad.

 

Åben for julefrokost-dapas

Allerede nu kan du bestille bord til julefrokosten. En speciel jule-dapasmenu med en 5 – 6 retter. Der bliver rift om pladserne, så du kan allerede nu henvende dig til Den Lille Kro og bestille et bord på Krofatters mad og ølbar.

 

Lidt åbningstider

Vi siger tak for denne her hyldest til det danske køkken, og ikke mindst til de gode, danske produkter. 

Åbningstiderne er på plads. Dapas-baren holder åben fra 16.00 – 23.00 på dagene tirsdag og onsdag. Torsdag, fredag og lørdag er det fra 12.00 – 02.00. Så er det på plads!

 

 

Del artikel

Andre læser også