Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En palæo udgave af brændende kærlighed

Af Jan L. Pedersen

Opskriften er lavet af 27 årig Christoffer Norton, som til daglig er køkkenchef på Castenskiold i Aarhus. Han er udlært fra Molskroen, hvor han har stået i lære under Wassim Hallal, Tommy Friis og Andreas Harrebek. Efter Molskroen var Christoffer Norton 2 år i Brejning på Comwell Kellers park, hvor det sidste halve år var som souchef. Derefter tilbage til Molskroen som souchef for Tommy Friis. Der gik så 2 år, hvor det sidste halve år var som fungerende køkkenchef. Så kom Castenskiold på banen. Her fik Christoffer Norton lov til at lave det han drømte om. Han er nu i gang med sit andet år og er stadigvæk rigtig glad for sit job.


Brændende kærlighed

Antal personer: 4
 

Kartoffelmos

1 kg søde kartofler

150 g smeltet klaret smør

1 dl fløde

2 stk skalotteløg – snittet fint

½ bdt skåret purløg

Snittede blade fra 5 grene estragon

Revet skræl fra 1 citron

Sådan gør du:

Kartoflerne bages med skræl i cirka 1 time ved 150 grader i ovnen.

Indmaden skrabes ud og presses igennem en sigte, og vendes sammen med smørret. Massen piskes sammen, og urter og fløde røres i. Smages til med salt og masser af peber.

En palæo udgave af brændende kærlighed

Syltede rødbeder

2 store rødbeder

Saft fra 1 citron

Sådan gør du:

Rødbeder bages med skræl i cirka 1 time ved 150 grader, (må gerne havde lidt bid). Pil skallen af  rødbederne og skær dem i små tern, mariner dem så i citronsaft.

Bacon sauce

100 g lufttørret skinke

100 g tørsaltet bacon

100 g klaret smør

1/2 bdt skåret purløg

Sådan gør du:

Hak skinken på en kødhakker og steg det sprødt i smørret. Sigt smørret fra, i en lille gryde, og dryp skinken af på fedt-sugende papir.

Skær bacon i tern og rist dem af så den stadig er saftig.

Bacon, skinke, purløg og de syltede rødbeder kommes i den varme smør.

Christoffer Norton - Baconsauce til Brændende Kærlighed

Karamelliseret løg

2 stk salatløg

Groft salt

Sådan gør du:

Bunden af løgene skæres af og bages med skræl, på et lag af groft salt i ovnen ved 150grader i cirka ½ time, (de må gerne havde bid). Køl løgene af og halvér dem. Grill dem på en tør varm pande, til de er flot gyldne. Herefter fjernes skrællen og løgene pilles i skaller.

Christoffer Norton - Brændende Kærlighed

Anretning

1 potte blomsterkarse. Anret med en stor klat kartoffel mos i bunden af en tallerken. Dæk mosen med løgskallerne. Kom bacon saucen ned i skallerne og pynt af med blomsterkarse.

En palæo udgave af brændende kærlighed

Læs vores anmeldelse af Castenskiold her: 

Se flere opskrifter på Gastromand her:

Del artikel

Andre læser også