Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu engang overrasker Castenskiold – en opgradering og et nyt dreamteam

Af Line Ingwar Karlsen

René Due Jessen og Rasmus Koller Sørensen er begge kendte inden for vinens verden. Rasmus Koller Sørensen kommer fra den et-stjernede Michelin-restaurant, Kadeau, i København. René Due Jessen, der er uddannet sommelier, kommer fra en stilling som restaurantchef på La Pyramide, men før det var han på Malling Kro. René kan den klassiske vinbog udenad. Rasmus Koller Sørensen er derimod glad for økologisk vin, og har stor erfaring med mere moderne vine, herunder naturvin. Rasmus Koller Sørensen går i gang med sommelieruddannelsen her til efteråret.

 

Et regulært dreamteam

Castenskiold har formået at sammensætte et hold, som giver en vis opmærksomhed og ikke mindst respekt. Køkkenchefen er Mia Christiansen. Thorsten Schmidt er med som gastronomisk konsulent. Nu kommer René Due Jessen ind som restaurantchef, og sammen med Rasmus Koller Sørensen er opgaven at løfte vinniveauet op på samme niveau som maden. Med andre ord kommer der fuld skrald på vinen. Maden kan i dag måle sig med det bedste i Aarhus, og med opgraderingen på betjeningen og vinsiden så er forventningerne tårnhøje. René Due Jessen har ved flere lejligheder vist, at han kan levere en betjening som er blandt de bedste i Aarhus. Rasmus Koller Sørensen er ung – først i 20’erne – og et natur-talent inden for mad og vin. På Aarhus Update møder vi ofte – alt for ofte – dårlig og inkompetent betjening. Så ubetinget ros for opgraderingen på det felt.

 

10 retter med det hele –  og en non-alkoholmenu

Første opgave for René Due Jessen og Rasmus Koller Sørensen er at sætte vine til Castenskiolds nye 10-retters menu. Vinen er der helt styr på. Det bliver en blanding af nye og unge vine og de mere klassiske med lidt alder. Men som noget nyt vil Castenskiold også satse på at servere noget i glasset, hvor der ikke er alkohol i. Non-alkohol ser vi allerede på de bedste restauranter i verden, men det er ikke rigtig slået igennem i Aarhus, endnu. Hvorfor vides ikke, men en ting er i hvert fald sikker, og det er, at du vil kunne få en non-alkoholmenu til din mad på Castenskiold.

 

 

En oplevelse tæt på gæsterne

En af de ting, du vil opleve med holdet på Castenskiold, er mere tilstedeværelse. Der bliver mere plads og tid til at lave noget ved bordene. Det bliver nogle af de klassiske tjenerdiscipliner, som vi vil opleve. Men mon ikke, der også kommer lidt mere opvisning ved bordene. Blot et gæt, når man nu har en mand som Thorsten Schmidt med på holdet. Mia Christiansen er klassisk skolet. Hun har en fortid på Sjette Frederiks Kro og Brøndums Hotel i Skagen, og når du krydrer det med Thorsten Schmidts vildskab, så bliver det spændende.

 

Castenskiold ved åen i Aarhus

 

 

Del artikel

Andre læser også