Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Testrup Højskole: Er Grundloven fortsat grundlæggende og er Danmark fortsat herre i eget hus?

Af anders@sommersangdigital.dk

Ministeren, Borgmesteren, Frontløberen og Sognepræsten – ikke én men fire Grundlovstaler går på scenen, når Testrup Højskole, RÆSON og Clement Kjersgaard udfordrer Grundloven fra 14.00 – 22.00.

 

Borgmester Jacob Bundsgaard (S), partileder Uffe Elbæk (AL) og sognepræst Marie Høgh holder hver deres Grundlovstale – men i modsætning til de almindelige Grundlovsarrangementer, er talerne kun begyndelsen på det hele. For når talerne har sagt, hvad de havde forberedt, starter diskussionen med dem – og med tilhørerne!

 

Sådan er planen, når Testrup Højskoles forstander Simon Axø 5. juni slår portene op til det, arrangørerne håber bliver en fast tradition, og en gentænkning af det traditionelle danske Grundlovsarrangement. Det laves i samarbejde med nyhedsmagasinet RÆSON (raeson.dk), som Testrup har haft samarbejdet med i en årrække, og bladets udgiver, Clement Kjersgaard.

 

Efter den indledende to-timers-debat følger endnu en diskussion – nemlig om uddannelsessystemets fremtid og værdier. Her skal tilhørerne opleve tre af de skarpeste stemmer fra den nye debattørgeneration – gymnasieelevernes formand, Jens Philip Yazdani, tidl. fmd for Danske Skoleelever Vera Rosenbeck og medlem af Københavns Kommunalbestyrelse Alex Vanopslagh (LA).

 

Dernæst overlades scenen til kulturminister Mette Bock (LA), der holder sin grundlovstale.

 

Afslutningsvis tager Clement Kjersgaard, der over de sidste mange år har samlet fulde huse til sine foredrag på højskolen, ordet og vil sætte globale perspektiver på den danske Grundlov i et foredrag (efterfulgt af spørgsmål og debat) med titlen: Hvem truer demokratiet?

 

Clement Kjersgaard siger: “Disse år er præget af enorm politisk turbulens, der også påvirker Danmark – ved at ændre den verden, vi lever i, og de værdier, vi troede var umistelige. Derfor er der mere end nogensinde grund til at sætte Grundlovsdag ind i en global ramme – og til, på bedste forsamlingshusmanér, at diskutere udfordringerne på tværs af holdninger og generationer”.

 

Se mere her

 

Del artikel

Andre læser også