//Det sker

EU slår ørerne ud i Aarhus

Af Redaktionen

Nu har borgerne unik mulighed for at møde en EU-kommissær og stille lige præcis de spørgsmål og knytte de kommentarer, de har lyst til, om EU’s politikker. Det sker mandag den 20. juni, når EU-kommissær Phil Hogan afholder dialogmøde i Aarhus.

 

I forbindelse med et besøg i Danmark indbyder EU’s irske landbrugskommissær, Phil Hogan, til et EU-dialogmøde den mandag den 20. juni kl. 14.30 til 16.00 på Dokk1 i Aarhus, hvor alle borgere er velkomne til at stille spørgsmål, kommentere og skabe debat om EU’s politikker.

 

Stærke oplægsholdere

For at skabe en debat og dialog har EU-kommissionen inviteret en række internationale profiler, som vil være med til at skabe en spændende dialog:

 

Phil Hogan, EU-landbrugskommissær. Inden Hogan fik titlen som landbrugskommissær i EU i 2014, har han haft en lang karriere i irsk politik. Her har han bl.a. siddet som finansminister samt minister for Environment, Community and Local Government.

 

Søren Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer samt COPA. Merrild er tidligere landmand og borgmester i Struer og viceborgmester i Ringkøbing Amt. Siden 2012 har Merrild været formand for Landbrug og Fødevarer og blev i 2015 udnævnt som formand for den europæiske samling af landmænd, COPA, der repræsenterer 23 mio. landmænd.

 

Henk Swarttouw, hollandsk ambassadør i Danmark. Swarttouw har været en del af den hollandske udenrigspolitik i mange år, både som ambassadør i Danmark og Finland, men også gennem topposter i det hollandske udenrigsministerium.

•

Niels Kvale, udlandsredaktør hos DR og eftermiddagens moderator. Kvale er journalist og har gennem en årrække været korrespondent på både tv og radio med et særligt fokus på EU og Europa.

 

Niels Kvale vil styre ordet under dialogmødet, mens Hogan, Merrild og Swarttouw hver vil holde korte oplæg. Størstedelen af tiden er afsat til spørgsmål, kommentarer og meninger fra borgerne. Det er altså en unik mulighed for en direkte snak med en EU-kommissær og andre indflydelsesrige personer, hvor borgerne har mulighed for at sætte deres aftryk på den politiske dagsorden i Europa!

 

Spørg om alt!

Dialogmødet vil bl.a. fokusere på emner inden for kommissærens politik som økologisk kontra konventionelt landbrug, bæredygtighed, vækst, sunde landbrugsprodukter, innovation og udvikling af landdistrikter.

 

Men også andre væsentlige europæiske emner er åbne for spørgsmål og debat på dagen. Det kan være Storbritanniens mulige farvel til EU kun tre dage efter dialogmødet, flygtningekrisen, Danmarks rolle ift. Europol, den mulige frihandelsaftale med USA, TTIP osv.

 

Formålet med EU-dialogmødet er at skabe en dialog mellem EU-kommissæren og de deltagende borgere – det er således spørgsmål fra salen, der sætter dagsordenen snarere end de mennesker, der er på scenen.

 

Smag lokale råvarer og netværk

Efter dialogmødet bydes deltagende på en tapasanretning lavet af lokale råvarer. Her vil også være rig mulighed for at netværke med andre deltagere.

 

Praktisk information

Dialogmødet foregår mandag den 20. juni 2016 klokken 14.30-16.00 i Store Sal på Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus. Dialogmødet vil foregå på engelsk, men der vil være tolk til stede.

 

Deltagelse er gratis, men det kræver tilmelding via dette link:

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle