Fanø Bryghus
//Det sker

Fanø Bryghus kommer til Aarhus – de har både øl, egnsretter og musik med

Af Jan L. Pedersen

Lørdag den 25. februar rykker Fanø Bryghus pløkkerne op for en dag og kommer en tur til Århus, nærmere betegnet Café Albert på Møllevangs Allé. Men faktisk er det ikke kun øl fra Fanø, der kommer til byen, der vil være både egnsretter på menuen og musik fra den lille ø. Arrangementet er stablet på benene i et samarbejde mellem Café Albert, Fanø Bryghus og Smag På Øllet med en ambition om at bringe et af Danmarks mest undervurderede bryggerier til kulturhovedstaden 2017.

 

13 forskellige øl på fad

Fanø Bryghus har nogle af de bedste bryggere med erfaring fra nogle af de mest ansete internationale bryggerier, blandt andet Goose Island Brewery og de har brygget øl sammen med blandt andre Evil Twin. De har igennem de seneste år været udenfor søgelyset, men er igen begyndt at røre på sig. De vil på dagen have hele 13 forskellige øl på fad med, som ikke tidligere er set i Aarhus. Endvidere vil de på dagen have 20+ forskellige slags flaskeøl med.

 

Aarhus har gang i øllet

Det er nok gået op for de fleste, at øl-scenen i Aarhus er kraftigt ekspanderende med spændende øl-events. Men denne event er alligevel noget lidt specielt for ikke nok med, at Fanø Bryghus tager en masse godt øl med på fad og flaske, så skal vi også forkæles med egnsretter og musik fra Fanø, alt sammen i de rummelige og hyggelige omgivelser på Café Albert.

 

Gratis adgang

Og hvad er det så, der sker den 25. februar på Møllevangs Allé? Jo, Gert Lausch og Smag På Øllet havde fået den idé at invitere Fanø Bryghus ind i Caféen – det takkede de ja til, og derfor er denne event altså blevet en realitet. På selve dagen kan man møde ejeren, Claus Winther, og de to amerikanske bryggere, Steve Rold og Ryan Brei – dermed er der mulighed for at få svar på spørgsmål fra kilden selv.  Og så er det endda helt gratis at komme ind, vi garanterer ligeledes for fornuftige priser på både øl og mad hele dagen. ”Vi er meget glade for interessen omkring Fanø Bryghus, og ser frem til at vise de øl-glade århusianere, hvad vi kan.” siger ejer af Fanø Bryghus Claus Winther.

 

Programmet for dagen ser således ud:

Hele dagen fra kl. 12.00 – 22.00 er der Fanø Tap Takeover med fadøl fra Fanø bryghus på hanerne. Fanø har også taget deres bottleshop med, der også har åbent hele dagen og det er tilladt at tage med hjem såvel som drikke i caféen til samme lave pris.

 

Mad og musik:

Kl. 12.00-14.00: Frokost med en endnu ikke fastsat egnsret og dertilhørende øl udvalgt specielt til retten.
Kl. 14.00-15.00: Live musik med Moongazing Hare. Drømmende og surrealistisk folk musik fra Fanø.
Kl. 17.30-19.30: Aftensmad med egnsret og passende øl til.

 

De endelige øl-lister er endnu ikke offentliggjort, men følg med på Facebook-eventsiden her. Den opdateres løbende med informationer om, hvad der kommer til at ske på dagen og hvilke øl, der kommer på fadøl og flaske.

Fanø Bryghus

Bestilling af bord til spisning skal ske på mail: gl@tidensfarver.dk. Der er begrænsede pladser til begge dele, så hvis du vil sikre dig en omgang dejlig mad, er det en god idé at bestille bord i forvejen.

 

Event på Facebook:
Café Albert:
Fanø Bryghus:
Smag På Øllet på Facebook:
Smag På Øllet hjemmeside: 

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle