//Det sker

Flot medaljehøst til Det Danske Kokkelandshold – tredjehøjeste placeringer ved OL nogensinde

Af Redaktionen

I dagene 22. – 25. oktober har Det Danske Kokkelandshold sammen med 20 andre lande kæmpet om medaljer ved OL for Kokkelandshold i Erfurt i Tyskland. Det har været nogle intensive dage for det danske team, og i dag kunne de så endelig modtage de samlede resultater. Og det blev til de tredjebedste placeringer ved OL nogensinde for det danske hold. Med resultaterne ved OL for Kokkelandshold har Danmark endnu engang understreget, at de har et relativt højt gastronomisk niveau, og at danske ungkokke klarer sig fantastisk godt i de internationale konkurrencer.

finale-junior-landsholdet-ol-erfurt

Guld, sølv og bronze medaljer til Det Danske Kokkelandshold ved OL i Erfurt

Først på allersidste dag under OL offentliggjordes den samlede placering for de deltagende landes hold. Konkurrencens pointsystem er sat således sammen, at holdene alle starter ud med at have 100 point. I løbet af konkurrencen trækkes der point fra alt efter hvordan, man klarer sig på områder som samarbejde på holdet, køkkenhygiejne, smagsniveau, madspild, mv. For at opnå en guldmedalje skal man have en 90-100 point og for at opnå sølv skal man have 80-90 point og 70-80 point udløser bronze medalje.

finale-senior-landsholdet-ol-erfurt

Samlet resultat for Det Danske Kokkelandshold:

 

Kokkelandsholdet

Junior

Edible buffet Varmt køkken Samlet placering
Placeringer Guld medalje Sølv medalje Resultat afventer

 

Kokkelandsholdet

Senior

Koldt køkken Varmt køkken Samlet placering
Placeringer Sølv medalje +

Pastry: Sølv medalje

Guld medalje Resultat afventer

 

Catering landsholdet

 

Mad til 150 personer på tid   Samlet placering
Placeringer Guld medalje Bronze medalje

 

Læs mere om Det Danske Kokkelandshold på Facebook eller på hjemmesiden her:
 

FAKTA:

  • Kokkelandsholdet administrerer 3 landshold: Senior Kokkelandsholdet, Junior Kokkelandsholdet (Kokke under 24 år) og Cateringlandsholdet.
  • Kokkelandsholdet er en forening hvis formål er at deltage i internationale konkurrencer for kokkelandshold og være talentudvikler for unge gastronomiske spirer fra branchen.
  • 3 deltagere fra Det Danske Senior Kokkelandshold har vundet Årets Kok; Daniel Kruse 2012, Lasse Starup i 2015 og Mikkel Laursen i 2016.
    Derudover har sidste 4 Bocuse d’Or deltagere; Rasmus Kofoed, Jeppe Foldager, Kenneth Hansen og Morten Falk alle været medlemmer af Det Danske Kokkelandshold.
  • Kokkelandsholdet er blandt andet finansieret via tilskud fra Miljø- og Fødevareministeriet, der netop har fordoblet tilskuddet til landsholdene for det kommende finansår. Herudover støttes holdene af en lang række sponsorer.

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle