Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Food Festival mod madspild – i teltet Lavvu’en

Af anders@sommersangdigital.dk
Oplev en spændende og dynamisk paneldebat om madspild med både lokale og nationale fødevareaktører og ildsjæle. Her er gæsterne i fokus, og lytterne vil blive klogere på, hvor der fortsat kræves en aktiv indsats i kampen mod madspild. De vil også få et indblik i hvordan forskellige aktører og organisationer tager del i kampen, og hvordan man tænker at løse fremtidige udfordringer – og blive inspireret til også selv at gå ind i kampen.

 

Det handler om at spise op

Selvom vi i Danmark samlet set har reduceret vores madspild med 25%, så er madspild stadig et problem, der skal tages alvorligt. Under 9% af danskernes disponible husstandsindkomster bliver i dag brugt på køb af fødevarer, alt imens stiger antal af livsstilssygdomme som fedme og hjertekarsygdomme. Over 700.000 tons spiselige fødevarer går årligt til spilde i dagens Danmark, mens danskerne bliver dårligere og dårligere til at lave mad. Hvordan vendes udviklingen? Hvad skal der til, for at vi kan blive endnu bedre til at minimere vores madspild, på alle områder?

 

Mad på skeamet

Hvordan kan vi bruge vores fødevarer som en dyrebar ressource – både i det sociale og sundhedsmæssige sammenhæng? Kunne viden om bedre madlavning og råvarekendskab øge vores sundhed, spare mange hospitalsbesøg og være med til at minimere vores spild? Skal der være mere mad på skoleskemaet? Kunne fødevarevirksomheder forebygge spild ved at donere god overskudsmad til hjemløse? Kunne større viden om klimaforandringerne og ressourceknaphed sætte gang i ny innovation i fødevaresektoren? Og hvad kan borgere selv bidrage med til at tage del i en større fødevaresundhed?

 

Paneldebat med bl.a.:

  • Malene Raaberg Mifan, Formand i Landsorganisationen for udsatte – LOFU
  • Inger Skamriis Andreasen, Landbokvinder, formand for Familieudvalget ved Landbrug & Fødevarer
  • Birger Parsberg Olesen, ReFood Business Unit Manager
  • Jonatan Marcussen, Mejlgade Lab
  • Malou Rotvel Pagh – Madblogger og ambassadør for Stop Spild Af Mad
  • Dorte Damsø, Marketingkoordinator hos REMA 1000
  • Gitte Menaka Hansen, Sociolog og frivillig i Omstilling Nu

 

Ordstyrer og konferencier er Camilla Fabricius, Socialdemokraterne, Medlem af Aarhus Byråd og Ambassadør for Stop Spild Af Mad. Arrangementet foregår i samarbejde med REMA 1000.

 

Dato: 
Lørdag den 5. september 2015
 
Tid: 
Kl. 11.30
 
Sted: 
Food Festival, Tangkrogen, Marselisborg Havnevej 1, 8000 Aarhus, Denmark – i området Det Kolde Nord i teltet Lavvu’en

Del artikel

Andre læser også