Food Festival – et sandt mekka, der skal opleves

Så åbnede Festugens højdepunkt i går. Food Festivalen, selvfølgelig. I år er den større end nogensinde før, meldte arrangørerne ud. Jo, men er det et plus. Jeg var godt tilfreds med den størrelse festivalen havde sidste år. Men efter første dag på Tangkrogen, må jeg indrømme, at det fungerede perfekt. De var knaldhamrende professionelle.

 

Styr på logistikken

I år var der mere plads, mindre køer og i det hele taget styr på det praktiske. Ros for det. Noget andet, som er fedt, er, at der er kommet flere mindre producenter. Det er et godt tegn. Maden man kan købe bliver bedre og bedre. Så vidt jeg kunne vurdere, var der flere madboder end nogensinde før. Men ikke nok med det. De var også bedre, end vi har set tidligere. Flere af dem bød på spiseoplevelser, som var så skarpe, at de var en Michelin-restaurant værdig.
Gourmensch på Foodfestivalen

Johns Hotdog Deli – lav din egen dog

Der var nogle madboder, som gjorde det godt. Timm Vladimirs Køkken, SÅRT, Gourmensch, TATAR og ikke mindst Johns Hotdog Deli (Lidt skjult i ARLA Unika teltet). Det er alle gode bud på mad, som bare smager forbandet godt. Hos Johns Hotdog Deli kan du designe din egen hotdog. Han har et hav af forskellig hjemmelavet relish. Så du bestemmer selv. Det er ren opvisning i, hvordan en hotdog kan smage.

Hotdog John på Food Festival

Et væld af smagsprøver

Boderne til Food Festivalen har sørget for smagsprøver til gæsterne. Der er alt fra fisk, burger, kød, ost, frugt, tang og over til de søde sager som chokolade og is. Man bliver inspireret og fristes til at købe. Heldigvis holder flere af boderne “udsalg”, så der kan gøres et ganske godt køb, hvis der skal lidt med hjem.

Jesper Koch på Food Festival 2016

Drikkevarer

I området med drikkevarer er det muligt at få udfordret smagssanserne. Nordiske Dråber byder på øl, vin og spiritus. Det er hyggeligt, og de engagerede folk i boderne giver gerne ud af deres viden.

 

To dage mere

Hvis du ikke har besøgt Food Festival 2016, så kan du nå det i dag og i morgen. Det er en oplevelse – og alle, der bare tænker det mindste på, hvad de propper i munden, burde tage et smut forbi Tangkrogen her i weekenden. Det er en oplevelse. Det er flot, at Aarhus på fem år, har fået stablet en festival på benene, som i den grad kan samle folk om det vigtigste i livet – mad og drikke!

 

Læs mere om weekenden program:

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar