Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Foodfein – når velsmag og kvalitet er nøgleord

Af anders@sommersangdigital.dk

En ny og alsidig café er åbnet i Aarhus. Lokalerne er velvalgte og indrettet i den gode smags tjeneste. Der bydes på meget forskelligt – og mere end man normalt ser på en café. Der er både café, takeaway, ismejeri, bageri, mølleri og kaffebar – dog med mikro foran bageri, ismejeri og mølleri. Hos Foodfein maler man selv sit mel, man laver selv sin is, bager selv sit brød og kager. Man kan vel godt sige, at her finder man det bedste håndværk fra den gamle landsby – bare i et mindre størrelsesforhold.

Foodfein i Sønder Alle i Aarhus

Priser som alle kan betale

En frokost skal ligge lige under eller omkring 50 kroner. Det gør den også. Råvarerne er velvalgte, og det er kun de bedste som finder vej til Foodfein. Når man ser på hvilke leverandører og kvalitet, der bruges hos Foodfein, så får man noget for pengene.

Indretning hos Foodfein i Aarhus

Flot smørrebrød – i den bedste kvalitet

Vi skulle selvfølgelig smage deres smørrebrød. Vi var lidt skeptiske i starten – men det blev gjort til skamme senere. Der er nu tre faste stykker smørrebrød at vælge mellem. Pålægget er kvalitet. Det kommer fra Slagter Christiansen på Fanø. Ingen tvivl om at pålægget har smag, men det er brødet, der løfter de stykker, vi smagte op blandt byens bedste stykker. Priserne er uhørt billige. Et stykke koster 29 kroner, to stykker koster 49 kroner og du får tre stykker for 65 kroner. Her får selv den hårdeste smørrebrødshader et smil på læben. Stykkerne skiftes løbende ud, alt efter hvad sæsonens råvarer har at byde på.

Første stykke smørrebrød var med hønsesalat. Kødet kommer fra Hopballemølles unghaner. Den er rørt op med hvide asparges, hjemmerørt mayo og cremefraice. Som pynt var der dild og rå skriver grønne asparges. Et helt igennem velsmagende stykke smørrebrød. Flot smag – på ingen måde for fed. Vi vover den påstand, at du her får byens bedste stykke smørrebrød til prisen.

Smørrebrød med hønsesalat hos Foodfein i Aarhus

Næste stykke var rosastegt kalveinderlår, hjemmelavet remoulade, revet peberrod og hjemmeristet løg. Her er kræset for smagen. Især den hjemmelavede remoulade gjorde indtryk, den var grov med en sødlig smag. Men også de store og flotte ristede løg tog kegler. Det er absolut en flot kvalitet til den pris.

Et stykke med rosastegt kalveinderlår, hjemmelavet remoulade, revet peberrod og hjemmeristet løg hos Foodfein i Aarhus

Sidste stykke var tynde skriver kogt skinke, med urter, hjemmelavet italiensk salat med forårsløg, asparges og gulerødder og pyntet med ærteskud. Det var også det sidste stykke smørrebrød vi spiste. Da vi så den italienske salat, gik vores tanker i retning af den fede italienske salat, som man køber billigt i supermarkederne – men hold da op, hvor fik vi en anden oplevelse. Der var friske og sprøde grønsager i med bid og smag. Den var på ingen måde fed i smagen – tværtimod. Især de friske forårsløg løftede salaten. Så det stykke, som vi troede var det mest kedelige, var faktisk det, som overraskede mest i den positive retning.

Et stykke med kogt skinke, med urter, hjemmelavet italiensk salat med forårsløg, asparges og gulerødder hos Foodfein i Aarhus

Alle tre stykker smørrebrød smagte fantastisk. Vi er på ingen måde i tvivl om, at man får yderst flot smørrebrød hos Foodfein til en uhørt lav pris.

Sandwich med smag

Vi smagte også tre forskellige sandwich. Der er i alt fem forskellige sandwich at vælge i mellem. Det er flotte og meget indbydende sandwich, vi får serveret. Tre stykker, serveret på en skifferplade. Den første var med røget laks fra Per og Poul i Skagen. Den var saltet på den gammeldags måde og tørrøget i 24 timer. En mør laks, som havde smag ud over det sædvanlige. Der var en hjemmelavet pesto med persille og ramsløg. Osten var en gedeost fra Kirk, som var mild i smagen – den smagte ikke af ged.

De tre sandwich vi spiste på Foodfein i Aarhus

Næste sandwich var med Slagter Christianens fennikel salami og høost fra Naturmælk. Der var en bønnekompot på hvide bønner samt en krydret timian-olie der gav endnu mere smag. Til 49 kroner får du value for money i den her sandwich.

Den sidste den dag, var en pulled pork fra gambogårdgrisene med en sur-sød rødløgskompot, mayo og brøndkarse. Enkelt og i den grad vellykket. Prisen var 49 kroner – billigt for en af de bedste pulled pork sandwich vi nogensinde har smagt.

Knækbrød hos Foodfein i Aarhus

Alt fås som takeaway

Alt, hvad man kan købe i caféen, kan også købes som takeaway. Både smørrebrødet, sandwich, is, koldskål, pesto, marmelade, kaffe og vin. Men udover det, er der også tre retter, som er specielt takeaway venlige. Det er risotto med italiensk skinke, en salat med parmasan og samsøkartofler med hopballemølle – kylling. I dag er der kun tre retter på kortet, men der arbejdes på, at der fast er en fem – seks retter at vælge mellem. Hverdagsmad man kan tage med hjem og som smager godt. Noget for enhver smag er målet, men ikke nødvendigvis med et kæmpe udbud. Priserne ligger på 60 kroner – og det er på ingen måde dyrt for den kvalitet.

Hjemmelavet is hos Foodfein i Aarhus

Lokalerne hos Foodfein i Aarhus

Et sted hvor man føler sig velkommen

Kundegruppen til et sted som Foodfein er bred. Vi ser både gymnasieelever, yngre kvinder, forretningsfolk, pensionister og handlende som bare sidder og hviler sig med en kop kaffe. Det ser ud som om, at Foodfein har ramt et udækket behov. Mon ikke en del af de titusinder af mennesker som dagligt går på strøget vælger, at gå 50 meter væk til mere fredelig omgivelser. Noget kunne tyde på det, da der allerede efter 14 dages åbning er mange kunder hos Foodfein. Betjeningen er ung, smilende, venlig og meget serviceminded.

Gyngestole hos Foodfein i Aarhus

Det bagerste lokale hos Foodfein i Aarhus

Nymalet mel

Brødet er omdrejningspunktet hos Foodfein. Du kan købe brød fra klokken syv om morgenen, så det er faktisk også en bagerbutik. Det mel som bruges til kagerne er malet på mikrobageriets egen kværn, men inden for nær fremtid vil alt melet, til butikkens brød, komme fra deres egen kværn.

Møllen hos Foodfein i Aarhus

Møllen, som står i butikken, maler med en korundsten, som maler kornet mere skånsomt, end de moderne stålvalse gør. Det betyder, at der er flere vitaminer i det mel, som er kværnet på en kurundkværn. Hos Foodfein er der altid frisk mel på hylderne, så man kan også købe det friske mel med hjem til sit hjemmebag.

Erfaren ejer

Ejeren hedder Allan Enevoldsen. Han har arbejdet en del år hos Per Brun, den tidligere ejer af Emmerys, så det er ikke erfaringer med brød og mad som mangler. Vi nåede lige i farten, at få en kort snak med Allan Enevoldsen. Han starter med at understrege, at det ikke er meningen, at Foodfein skal være en kopi af Emmerys, men noget helt andet. ”Vi skal finde vores egen måde at gøre tingene på,” fortæller han. Allan Enevoldsen er meget tilfreds med starten, og understreger flere gange at det hele er så nyt – og der kommer mere til. Vi fornemmer der mangler en del før ejeren er tilfreds med sin butik, men det vi oplevede var faktisk perfekt – og langt bedre end hos mange lignende steder i byen. Allan Enevoldsen mener, at kunderne trænger til fornyelse og forandring i fødevareudbuddet – og mange tænker ikke på, hvad det koster at lave mad derhjemme. Så derfor har Foodfein alt, fra velkomstdrink til dessert, som takeaway – og vel at mærke i en god kvalitet.  Et godt tilbud til alle os, der ikke kan lave mad, men elsker mad som smager af noget.

Betjeningen hos Foodfein i Aarhus

Ifølge Allan Enevoldsen er målet for Foodfein, at have mellem 60 – 90% af råvarer med økomærke på.  Det er afgørende, at have de rigtige leverandører, ikke store leverandører, men de små, som sætter en ære i at lave de bedste produkter inden for deres felt. Allan Enevoldsen ser, hvad kunderne gerne vil have. ”Mange af vores kunder vil have kvalitet og rene fødevarer, uden en masse e-numre og 25 tilsætningsstoffer. Vi begrænser vores tilsætningsstoffer til et absolut minimum – og det, at vi laver tingene fra bunden, gør også, at smagen vinder,” slutter Allan Enevoldsen.

Brunch i weekenden

Der er 40 siddepladser i caféen, som ligger 25 meter væk fra strøget i Århus Centrum. Placeringen gør, at det er oplagt at have brunch på menukortet. Det kan man få i weekenden. Vi har endnu ikke prøvet Foodfeins brunch, men det vil vi helt sikkert snart gøre.

Et udsnit af udvalget hos Foodfein i Aarhus

Lokalerne husede den tidligere isenkræmmer – Inspiration. Indretningen er i nordisk stil. Ikke så meget nips og ting som ikke bliver brugt. Man får fornemmelsen af, der arbejdes her, da man kan følge med i det hele. Der er højt til loftet, men alligevel er der en god akustik.

Foodfein

Sønder Allé 6
8000 Aarhus
Telefon +45 72 44 44 23
Mail: info@foodfein.dk
www.foodfein.dk
[mappress mapid=”190″]

Del artikel

Andre læser også