Af Redaktionen

Musikhusets helt nye koncertflygel bliver indviet i Symfonisk sal af den franske mesterpianist Jonathan Gilad i selskab med Aarhus Symfoniorkester

 

Publikum i Symfonisk sal kan torsdag opleve ny, klassisk koncertlyd i verdensklasse. Musikhusets nye koncertflygel bliver indviet, når den franske mesterpianist Jonathan Gilad sætter sig ved tangenterne bakket op af Aarhus Symfoniorkester med chefdirigent Marc Soustrot i spidsen.

 

”Vi er glade for,at vi med et nyt koncertflygel i absolut verdensklasse kan tilbyde Aarhus Symfoniorkester og gæstende pianister de helt optimale betingelser. Vi glæder os til at flygelet taget i brug ved den forrygende koncert på torsdag og er begejstrede over, at vores publikum i mange år fremover er garanteret vellyd i topklasse”, siger direktør i Musikhuset Jan Christensen. Det nye koncertflygel fra legendariske Steinway & Sons erstatter Musikhusets 16 år gamle koncertflygel takket være en gavmild donation 800.000 kroner fra Vilhelm Kiers Fond.

 

Nøje udvalgt flygel

Koncertflygelet er nøje udvalgt efter en udflugt til Steinway & Sons’ fabrik i Hamborg. Her testede den russiske stjernepianist Zlata Chochieva sammen med chef for Aarhus Symfoniorkester Kristian Rahbek Knudsen en række flygler. ”Vi blev begge to hurtigt overbevist om, at det her flygel, er det helt rigtige. Vi har i forvejen en fantastisk Symfonisk sal med perfekt akustik. Med det nye koncertflygel, får vi også en fantastisk klaverlyd, som er en forudsætning for, at vi kan give publikum en oplevelse ud over det sædvanlige”, siger Kristian Rahbek Knudsen.

Torsdag den 9. og fredag den 10. marts kan publikum som de allerførste nyde det nye koncertflygel til tonerne af Rachmaninovs lidenskabelige 2. klaverkoncert og Brahms’ 4. symfoni i Musikhusets smukke Symfonisk sal.

Livemusik og koncerter Se alle

Udvalgte artikler Se alle