Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fugholm – Gourmet og frokostrestaurant med moderne smørrebrød

Af Line Ingwar Karlsen

Man kan sige meget positivt om Horsens. Men at de er kendte for deres gode restauranter vil være at lyve. De har nogle få, som laver et anstændigt måltid mad, som skiller sig ud. Ellers er størstedelen i genrerne, stegt flæsk eller bøf og fritter. Forleden gjorde jeg stop i Horsens. Det var omkring frokosttid. Jeg havde læst om den nyåbnede Restaurant Fugholm. De skulle være gode til smørrebrød. Ikke den gamle klassiske men den mere moderne.

Smørrebrød på Fugholm

Det viste sig, at det var smørrebrød i den eksklusive ende af skalaen, hvor alt var hjemmelavet og brødet hjemmebagt. Helt igennem smukke serveringer til priser, som er tæt på foræring. Tre smukke stykker til 150 kroner. Value for money.

Lidt Smørrebrød på Fugholm

Brosten og gamle smukke huse

Fugholm ligger i en brostensbelagt gade. Tæt på strøget eller gågaden, om du vil. Bygningen er velholdt. Der er skilte med menu ude på vejen. Der er noget tiltalende ved restauranten. Indretningen er lys og venlig. Det minder om en ordentlig gourmetrestaurant. Hvide duge, vinglas på bordet og en stor vinreol er, hvad der mødte mig. Et venligt og indbydende lokale – holdt i den klassiske stil. For enden, går en trappe ned til et stort rum. Her kan du også spise eller holde møde. Eftersom maden er skabt til forretningsmøder, er det godt set, at man kan få sit eget lokale med plads til maksimum 20 personer.

Stueetagen på Restaurant Fugholm i Horsens

Alrø og Horsens

De to nye ejere på Fugholm er Martin Jørgensen og Thomas Søndergaard Christensen. De driver i forvejen Møllegården på Alrø. Den er efterhånden blevet noget af en attraktion. Turister vælter dertil – i stor stil. Selv om ejerne har fået endnu en restaurant, bliver der ikke lavet noget om på Møllegården. Maden bliver den samme, som vi kender. Det gode danske landkøkken danner stadigvæk rammen på Møllegården. På grund af vejret og beliggenheden, så har Møllegården lukket om vinteren. Det har Fugholm ikke.

Vægten på Fugholm

Langt mere end en frokostrestaurant

Der er frokoståbent fra tirsdag til fredag. Ellers er der åbent om aftenen. Her er det den store gourmetmenu med seks retter, som er flagskibet. Meningen er, at man skal få en af de store oplevelser til rimelige penge. Seks retter og seks glas vin koster 1.000 kroner – hvilket er en del under, hvad det tilsvarende ville koste i Aarhus. Hvis du vil købe de seks retter alene, koster de 525 kroner. Hvis middagen er ligeså god som dagens frokost – ja, så er en ny yndling født. Mine forventninger er i hvert fald store.

Restaurant Fugholm i Horsens

Restaurant Fugholm

Fugholm 12
8700 Horsens
Telefon:75 62 09 19
Website:

 

Del artikel

Andre læser også