Fuld fart på sneglen og hindbærsnitten

Som noget nyt her på Aarhus Update, begynder vi at anmelde kager. Vi vil gerne udvide vores repertoire, og da Aarhus efterhånden byder på en solid samling bagere og butikker, der sælger relativt lækkert bagværk, er det jo altid spændende at vide, hvad de forskellige steder langer over disken.

 

Af Steen Jensen

Vi starter med to klassikere – sneglen og hindbærsnitten. Sneglen er et must til morgenbordet, og den findes i utrolig mange variationer, som vi naturligvis har tænkt os at kigge nærmere på. Dernæst er der hindbærsnitten. En formidabel lille fyr at medbringe til møder eller indtage i godt selskab, når eftermiddagen gør sit indtog. En Evergreen, som også bliver nytænkt med eksempelvis frysetørrede hindbær og andre kreative tiltag.

 

Pris, udvalg og posetesten

Vi starter vores anmeldelsesrække med Lagkagehuset. En af de særlige ting ved Lagkagehuset er, at man kan sidde og indtage sit bagværk med en kop kaffe. Det er et dejligt tilbud, som vi ofte har benyttet os af her på Aarhus Update. I denne omgang er vores fokus dog ikke på selve stedet eller indretningen, men istedet på snegle og hindbærsnitter. Vi vælger en hindbærsnitte til 19,- kroner, som må siges at være i den lidt dyre ende af skalaen. Der er tilbud på tre snegle til 30 kroner, hvor én ellers koster 17 kroner. Vi tager naturligvis tre for 30 kroner, for hvem i alverden siger nej til spare penge på snegle? Det betød i samme ombæring også, at vi så kunne prøve hele deres udvalg af snegle den dag.

 

Efter købet kommer den obligatoriske pose test. Først og fremmest, hvordan er bagværket lagt i posen. Er det smidt tilfældigt ned, eller er der kælet for det, som det, det er; en lille himmerigsmundfuld. Her er vi heldigvis i den sidste kategori. Sneglene ser rigtigt fine ud, da vi åbner posen og det samme er gældende for hindbærsnitten. Dernæst er det vigtigt at se på bunden af posen. Er der fedtpletter. Jeg vil gerne have en pose, som glinser en smule. Bunden skal ikke være ved at gå ud, men jeg vil gerne kunne se, at det jeg har købt er usundt. At det ikke er tørt og kedeligt. Det kan jeg tydeligt se på Lagkagehusets poser. Smukt!

Lagkagehusets poser

To Aalborgsnegle og en med kanel

Vi starter med de tre snegle. De to Aalborgsnegle er høje og bagt af samme dej. En såkaldt bløddej, ifølge Lagkagehuset. De adskiller sig fra hinanden ved, at den ene er pyntet med mørkt glasur og den anden med sukker og hasselnøddeflager. Den sidste snegl er den flade kanelsnegl, som er pyntet med hvid glasur. Et lille kritikpunkt ved udvalget af snegle er, at det kun var muligt at få den høje snegl med mørkt glasur, og ligeledes kun muligt at få den flade med lys. Det er jo som bekendt virkelig smag og behag med glasuren, så her efterlyser vi et lidt større udvalg.

De tre musketerer

Aalborgsneglene

Det første indtryk ved de to Aalborgsnegle er, at bløddejen er lidt bastant og tør. Der er desuden et blandingsforhold af dej og mørk remonce, hvor dejen overskygger smagen for meget. Vi er derfor ikke vildt imponerede over Aalborgsneglen. Det smager mere af dej end af snegl. Vi mangler kombinationen af smagsindtryk, som netop skaber den gode snegl. Vi synes dog, det er lækkert med sprøde hasselnødder og sukker som et alternativ til den klassiske glasur. Den ros giver vi gerne. Det bringer sneglen lidt mere over i wienerbrødsuniversitet, men det er der jo også mange, der godt kan lide. Så her er måske en snegl for dem, der ikke er til den klassiske kanelsmag og fedtede midte.

Halv molbosnegl med nødder og sukker

Kanelsneglen

Vi vender nu blikket mod kanelsneglen, og det skal vise sig at være en god ide. Først og fremmest fordi dejen er en slags wienerbrødsdej. Meget mere luftig og flaget, sådan som en rigtig kanelsnegl skal være. Glasuren er lækker og der er en tilpas mængde af den. Kanelsmagen trænger godt igennem, men den overlader stadig et rum til smagen af dej og almindelig remonce. Jeg skriver her almindelig remonce, fordi denne remonce er mere lys, og har en lidt sødere smag end den, der var finde i Aalborgsneglen.

 

Med kanelsneglen er vi ovre i en snegl, der ved hvad den vil. Den markerer sig både ved at være sprød, uden at være tør, og samtidig have en blød midte, der ikke falder håbløst fra hinanden. For akkurat ligesom indenfor durum’ens verden, så er der også stor forskel på, hvordan sneglen rulles. Og i dette tilfælde kan vi kun vende tommelfingeren op.

Halv kanelsnegl

Så skal der snittes hindbær

Vi vender blikket mod hindbærsnitten. Det første indtryk er selvfølglig synsindtrykket, og her er vi godt tilfreds. Den er pyntet med frysetørrede hindbær, og har en flot og jævn glasur. Dejen er en klassisk mørdej, og den smuldrer rigtig fint i munden, uden at gå i opløsning på tallerkenen. Det burde være en selvfølgelig, men det er det ikke, så det er vi glade for. De frysetørrede hindbær går godt sammen med marmeladen og dejen, og de tilføjer en smule konsistens, når man tygger. Vi kunne godt have brugt en anelse mere syltetøj, men alt i alt er det en dejlig hindbærsnitte, der ikke bliver for sød i længden, som snitter ellers kan have en tendens til.

Hindbærsnitte3

Vores vurdering

Vi er begejstrede for kanelsneglen og hindbærsnitten. Kanelsneglen er lækker og luftig, og den har en god kanelsmag. Hindbærsnitten holder sig til de klassiske dyder, lige med undtagelse af de frysetørrede hindbær, hvilket faktisk er en fin lille tilføjelse. Med 17,- og 19,- kroner ligger de dog begge i den dyre ende, men med et stort og veletableret navn, følger der jo ofte en lidt dyrere pris. Spørgsmålet er så bare, om vi kan finde kager i Aarhus, der har samme smagsværdi til mindre penge.

 

De to Aalborgsnegle faldt ikke i så god jord. Der var simpelthen et overforbrug af bløddej i forhold til de andre ingredienser. Det er selvfølgelig en smagssag, men vi vil klart anbefale den lave kanelsnegl, da den i vores bog vinder på både smag- og konsistens.

 

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar