//Det sker

Gadefesten i Vestergade – byens største gadefest har programmet klar…

Af Redaktionen

Hvis du bare følger den røde løber fra Lille Torv i øst til Vester Allé i vest, så kan du højst sandsynligt gå lige ned af hyggelige og hippe Vestergade i Aarhus den 4. juni, kl. 10.00-24.00 Der er ingen biler, der forstyrrer din raske gang, men sikkert en masse festlige mennesker. Vi foreslår selvfølgelig, at du tager det stille og roligt, slingrer ned ad gaden – og gør stop ved alle de mange festlige tilbud og aktiviteter på denne dag.

 

Vestergadeforeningen står bag

Gadefesten er arrangeret af Vestergadeforeningen, men det er i høj grad gadens forretninger og deres positive opbakning, der er med til at gøre dagen hyggelig for besøgende i alle aldre og med smag på forskelligt. Dagen starter kl. 10.00 med en omgang yoga og meditation på den røde løber ved Yogaskolen, Vestergade 45. Flere af modebutikkerne på brostensstykket af Vestergade (1-8) har på dagen gode tilbud til kunderne.

 

Livemusik hos Jacobs BarBQ

Ved Jacobs BarBQ er der fra kl. 12.00-15.00 live musik ved bandet 1001 Gram Blandet, og om aftenen fra kl. 22.00 spiller pianisten Easton Davis i det hippe Jacobs Rom & Bobler. Her vil der være cocktails, vin, øl og ikke mindst bobler og rom. Gårdhaven er åben hele dagen.

Gaden er pyntet festligt op, der stilles borde og bænke op, så du kan sætte sig ned og få en sludder med nogle, du kender i forvejen eller aldrig har mødt før. Igennem hele gaden flytter forretninger ud og holder gadesalg. Caféer og restauranter sørger for, at både sulten og tørsten kan stilles med street food og servering på gaden.

 

Vesterlauget og Ny V58 er klar igen, igen

En del andre musikscener i gaden findes ved Vesterlauget med optrædende: Vesterlaugets Venner, Bunker og Uffe Steen Trio. Udenfor Restaurant Stedet spiller gademusikanter og ved Café Exit står den på fællessang for alle.

 

Det legendariske spillested Ny V58, Vestergade58, har stand-up og musik i gården fra kl. 13.00 til 18.00. Fra kl. 20.00 er der koncerter indendørs med Pacific Swell, Total Hip Replacement og DJ Wills sørger for dansemusik til efterfesten, når festlighederne slutter på gaden.

 

  • Pladsen ved Vor Frue Kirke er dette år familieområde med forskellige børneaktiviteter; hoppeborg, børnelege og tegnekonkurrence. Her spiller DJ E lounge og børnemusik. Området er åbent fra kl. 10-19. Husk også at tage et kig ind i den smukke gamle kirke og deltage i deres aktiviteter; se altertavlen, hør orglet, oplev krypten, se klostergården, korkoncert m.m. Ligeledes er der Natkirke fra kl. 20-24.

 

  • Lokalcenter Møllestien har i deres gård marked, hvor overskuddet fra boderne Signes Secondhand og Polles Genbrug går til gode formål. Der serveres traditionen tro Mormors tarteletter fra caféen. På gaden ved Lokalcentret er der ligeledes loppemarked fra kl. 11-15.

 

  • I krydset ved Grønnegade står Vestergadefestens musikscene. I år spiller lokale artister live- musik i genre fra jazz til rock. Optrædende er: Ida Marie Aaberg, Kamille Lindholm, Trees in Toronto, Røgsignal, Valmai, Eirene og DJ Starski & Touch.

 

  • Mere kunst kan du opleve ved Galleri Grundstof, Vestergade 62. Indenfor udstiller Kajsa Gullberg hendes smukke og voldsomme værker. På gaden kan du vinde fine præmier, hvis du kan udpege Aarhus-motiver i fotokunst af Troels Heiradal.

 

  • I gården Vestergade 43 afholder Sager Der Samler fra kl. 12-15 et arrangement under titlen Rethink Activism. Her hyldes hverdagsaktivisterne i Aarhus med personlige fortællinger fra mennesker, der former og forandrer byen.

 

  • Ungdomsboligerne Østjysk Bolig, Vestergade 72, indvier en ny terrasse i gården og hygger omkring bål med blues ved bandet The Blue Route kl. 14.00-15.30.

 

Så alt i alt er der masser af muligheder for den 4. Juni at opleve noget interessant, mens du slingrer ned af Vestergade i Aarhus, #VGF16.

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle