Skæring Strand
//Det sker

Alt godt fra Aarhus Bugten – en hyggelig tur til Skæring Strand

Af Redaktionen

Tag med Smag på Aarhus på en hyggelig tur til Skæring Strand lørdag den 11. februar. Vi samler muslinger, snegle, tang og andet godt fra stranden. Sammen tilbereder vi fangsten over bål og nyder lækre frisklavede smagsprøver.

 

Smag på Aarhus er et projekt i Aarhus Kommune, der viser Aarhus som en spiselig by. Dette arrangement sætter fokus på havets og strandens ressourcer. Aarhus er en kystby, og havet er et rent tag-selv-bord af mad og delikatesser, når bare man ved, hvad man skal kigge efter, og hvordan man tilbereder fangsten.

 

Vi tager en tur rundt med waders, net og spader ved det lavvandede område ved Skæring Strand for at finde muslinger, snegle og andre spiselige ting. Ikke alle her i Danmark betragter strandens snegle og muslinger som spiselige, men meget af det, man kan finde ved strandene, indgår i det store kulinariske køkken i udlandet. Og når man ved, hvor man skal lede, kan det hentes kvit og frit ved kysterne her i Aarhus. Naturformidler og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum Aarhus guider og fortæller undervejs.

 

Du kan selv være med til at lave smagsprøver under kyndig vejledning og med tips fra Smag på Aarhus’ bålkok Kathrine Primdahl. Vi laver et pop-up køkken på stranden med bål og grill, og her kan man lære mere om tilberedning af småkravlet og urterne, lige som der bliver smagsprøver på de forskellige fangster.

 

Så mød op klokken 13.00 i varmt tøj og gummistøvler og eventuelt waders og vær med til at udforske livet i vinterhavet og ved stranden.

 

 

Praktiske informationer:

Tur: Alt godt fra Aarhus Bugten

Tid: Lørdag den11. februar kl. 13.00 – arrangementet varer ca. 3 timer

Sted: Skæring Strand – Vi mødes ved P-pladsen Havbakkevej.

Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus & Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på Aarhus er støttet af Nordea-fonden.

Turleder: Biolog Lars Brøndum, tlf 23 36 16 62

Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.

 

Husk: Gummistøver (gerne waders), varmt tøj og noget varmt at drikke. Tag en spand med til fangsten og en greb eller skovl til at grave sneglene frem. Waders og rejehov kan i begrænset omfang lånes.

 

 

Om Smag på Aarhus

Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Læs mere her:

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle