Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grillen Burgerbar – Ingen truende modstander i Aarhus’ nye burger boom

Af Peter Sindahl

”Hey, vil du gerne være med på gastronomi-moden i Aarhus? Så skal du bare åbne en burgerbar!” Det er åbenbart det nye sort for tiden. Men hvis man melder sig ind i den populære kamp om aarhusianernes appetit på den klassiske, amerikanske ret, skal man altså skille sig ud. Vi har tidligere skrevet om et generelt savn af originalitet på restaurant-, café- og take away-fronten i Smilets By. Kliché eller ej; vi vil have nytænkende kvalitet, ikke ”set-før”-kvantitet! Med føromtalte Burger Boom in mente, har vi været ret spændte på at prøve kæden Grillen Burgerbars første restaurant uden for København.

 

Aarhus’ største burgerlokale

Den gamle CANblau-lokation på Klosterport 2, er lidt ligesom garderobeskabet. Du ved, indgangen til eventyrlandet Narnia. Man forestiller sig ikke umiddelbart, at der findes en hel verden inde bag ved døren, når man kigger på den beskedne facade på hjørnehuset. Men det gør der. I dette tilfælde, en verden af burgere. Lokalet fortsætter langt ind i bygningen. Grillen Burgerbar har plads til cirka 200 spisende gæster.

Grillen Burgerbar i Aarhus

En smilende servitrice

Min madmakker og jeg blev vist næsten helt ned i det yderste hjørne af garderobeskabet. Jeg talte 80-90 mennesker på min vej. Vores bestillinger blev hurtigt taget af en smilende, ung servitrice.

Indretning på Grillen i Aarhus

Jeg bestilte en Triple Treat burger med grillet, hakket oksekød, friterede løgringe, ost, bacon, syltede agurker, salat og BBQ-sauce. Som tilbehør valgte jeg cheese fries med aioli, samt en Chocolate Fudge Brownie milkshake.

Triple Treat burger på Grillen i Aarhus

Min makker bestilte en Fully Loaded burger med grillet, hakket oksekød, ost, sauterede løg, syltede agurker og bacon. Kartoflerne skulle være i den grove form med chilimayo. Af drikkevarer faldt valget på en Strawberry Cheesecake milkshake.

Fully Loaded burger på Grillen Burgerbar i Aarhus

Lunkne drikkevarer i ventetiden

Vores milkshakes kom hurtigt. Smagen af henholdsvis jordbær og chokolade gik fint igennem, uden at være for meget. Det ville dog have klædt dem at være koldere. Især fordi de nærmest nåede at få stuetemperatur i de efterfølgende 25 minutter, som det tog, før vores mad kom på bordet! Det faktum, at nabobordet fik deres burgere før os, på trods af, at de ankom efter os, hjalp ikke på skuffelsen og min knurrende mave. 25 minutter er alt for længe at vente på mad, på en burgerbar!

 

Det hele var lunkent

Vores længe ventede middag var pænt præsenteret i små metalbakker. Burgerne i små papirsposer og dyppelsen i glasskåle. Men, vi måtte desværre konstatere endnu en skuffelse: Hverken burgerne eller fritterne var særligt varme. Osten på mine cheese fries havde allerede indtaget den kedelige, halvtørre tekstur, som den først burde gøre, efter at jeg mindst havde fået lov at smage på dem. Men på den positive side var fritterne stadig overraskende sprøde, trods temperaturfaldet. De grove fries var dog ret kedelige og helt slatne.

Fritterne med ost på Grillen Burgerbar i Aarhus

Burgerbollerne havde fået lov at hygge sig lidt for længe i varmen. De var en anelse til den mørke side. De var, trods dette, stadig bløde og nemme at bide i. Det var tydeligt, at vi havde at gøre med mere smagfuldt bagværk end de kedelige varianter, som vi kender fra de generiske burgerkæder. En brioche-lignende opskrift. Godt træk, og dejligt med et lyspunkt.

 

Hakkebøfferne var små og tynde. De var okay stegt for min makkers vedkommende. For mit, lidt til den overstegte og tørre side. Der kunne godt have været skruet ned for blusset, så bøffen var endt som rosa. Smagen var svær at finde. Det var ærgerligt.

 

Ketchup eller mayonnaise?

Chilimayo’en var, ja, i mangel af bedre passende ord, forvirrende. Der findes mange forskellige måder at lave chilimayo på – nogle bruger lidt ketchup til at runde smagen af med. Jeg antager, at det var det, de havde forsøgt at gøre på Grillen, men resultatet var ikke godt. Tomatsmagen, som efter min mening slet ikke hører hjemme i en mayonnaise, var så dominerende, at man skulle tro, de havde rundet ketchup af med lidt mayonnaise. For derefter at tilsætte en alt for lille mængde chili. Aiolien var anstændig.

 

Kun få positive ord om en middelmådig menu

Vi blev mætte, og der var okay smagsbalance i burgerne generelt. De syltede agurker og de sauterede løg især, gav fint, syrligt modspil til bacon og osten. Men det er de sidste rosende ord, jeg kan sige om Grillens burgere. De var nærige med osten. Kalder man en burger for en cheeseburger, som begge vores burgere var benævnt som, er det et stort no-go at proppe kun ét, tyndt stykke ost i. Der var derudover al for meget væske ved de sauterede løg. Hele burgeren blev en snasket affære heraf. Efter de  første mundfulde blev det umuligt at fortsætte mission ”spis-med-fingrene”, som, jeg mener, er den eneste rigtige måde, at spise burger på. Jeg måtte derfor begive mig ud i brugen af kniv og gaffel, men papiret på bakken blev så vådt, at en bid burger uden selskab af papir med Grillen-logoet på, var utopi. Der, hvor jeg kommer fra, er der kun ét ord, der beskriver dette: Gratværk!

 

Endnu mere gratværk

Vi afsluttede middagen med Ben & Jerry’s is. 2 scoops af henholdsvis Phish Food og Caramell Chew Chew. Generøse portioner; 2 scoops var mere end rigeligt. Isen blev serveret i små papskåle med plastikskeer – Helt fint i tråd med ideen om, at den kan tages med to-go. Men her skulle de have valgt at servere i skåle, der passede til portionens størrelse. Der var simpelthen for meget is til den lille skål. Knap var de stillet foran os, før isen dryppede ned over kanten. Da de ikke blev serveret på en tallerken eller bakke, sad vi pludselig med et klistret svineri på bordet. Hvad gør man så? Man skynder sig, trods mæthed og risikoen for brain freeze, at spise, men den lille, tynde undskyldning af en plastikske bukkede under for presset og knækkede ved 3. skefuld. Passende afslutning på en pænt sagt middelmådig middag.

Isen og det lille bæger på Grillen i Aarhus

Dunkel stilforvirring

Ærlig talt ved jeg ikke, hvad Grillen havde satset på at ramme med indretningen. Jeg fik momentvis, amerikansk restaurant-agtige indtryk via de tunge, mørke møbler, diner-inspirerede båse og det stald-agtige glasparterre i midten af lokalet. Men den høje musik, der var en underlig blanding af lounge-, elektronisk- og popmusik, ødelagde den teori. Den taktfaste, overordentligt malplacerede teknomusik, som udgjorde soundtracket til min tissepause, cementerede min forvirring yderligere.

Gæsterne på Grillen i Aarhus

Forskel på menukortene

Forvirringen fortsætter. I filialen i Aarhus er menukortet ikke magen til det, der ligger online, og dermed også det der gælder i hovedstaden. Du kan ikke få de samme burgere. For de burgere, du faktisk kan få alle steder, er beskrivelsen forskellig. Og så koster sodavand af en eller anden grund 10 kr. mere i Aarhus. Hvorfor?

 

Vores vurdering

Vi betalte 464 kroner for to personer. Du får en burger + pommes frites (+ dip) for 89 kr. Kommer du inden kl. 16 kommer prisen ned på 69 kr. Og en ros for det faktum, at du kun betaler 5 kroner for et glas isvand. Det er da fine priser, men for hvad? Klistrede fingre? Jeg ville hellere give mere for en bedre helhedsoplevelse, på en af Aarhus’ andre burgerbarer.

 

Grillen Burgerbar formår slet ikke at skille sig ud i mængden af (nye) burgerbarer i Aarhus. Jeg er ked af at sidestille den med andre store, unavngivne burgerkæder, men det er desværre på det niveau, jeg synes, den ligger. Du kan ikke få noget her, som du ikke kan få (bedre) andre steder. Grillen skiller sig kun ud pga. det faktum, at du både kan få eget lille 2-mands bord med kæresten, såvel som langbord med 12-14 af dine venner, uden reservation. Det var en middelmådig, næsten irriterende oplevelse, der var glemt, så snart vi havde betalt. Bortset fra de klistrede fingre fra den dryppende is, der lige mindede os om det et par gange derefter.

 

Grillen Burgerbar

Klosterport 2
8000 Aarhus
Telefon:  +45 35 35 35 69
Mail: info@grillenburgerbar.dk
Website

 

Del artikel

Andre læser også