Le’s restaurant - Foto: Jonas Wrede Hansen
//Det sker

Ny café med sushi i sportshallen

Af Jonas Wrede Hansen, Århus Onsdag

Les Café er rykket ind i Grønløkkehallens cafeteria, hvor den er klar med et bredt udvalg af forskellige retter.

 

Normalt er det pølser og pomfritter, som menuen består af i en sportshal. Men sådan behøver det slet ikke at være. I hvert fald ikke hvis man spørger Le Quoc Dung. Sammen med konen Kim Thi Be Nguyen har han nemlig åbnet Les Café i Grønløkkehallens cafeteria i Tranbjerg, og her kan man få alt fra de traditionelle hal-retter som pølsemix og burgere til det mere eksotiske som sushi og forårsruller.

“Vi har mange retter i menukortet, og vi glæder os til at lave mad til borgerne i Tranbjerg,” lyder det storsmilende fra Le Guoc Dung, da han viser caféen frem, imens et håndboldhold er i gang med opvarmningen i lokalet ved siden af.

 

Restaurant i midtbyen

Det med svedlugt fra håndboldspillere, gymnaster og badmintonspillere skal Le Guoc Dung og Kim Thi Be Nguyen nok lige vænne sig til. Sådan er det nemlig ikke i midtbyen, hvor ægteparret driver restauranten Le’s Restaurant på femte år.

“Der er en helt anden stemning her. Det kan slet ikke sammenlignes. I restauranten kommer man for at spise buffeten, og her i caféen er det forældre, som kommer for at hente deres børn,” fortæller Le, som dog også har oplevet, at folk fra byen er taget aktivt ned i hallen blot for at spise i caféen siden åbningen for et par uger siden.

Le’s restaurant - Foto: Jonas Wrede Hansen
Le’s restaurant – Foto: Jonas Wrede Hansen

“Folk har været rigtig venlige. De kommer og siger ‘jaaaa, nu kan vi også få sushi i Tranbjerg!’ Det er skønt at opleve folks reaktioner,” lyder det fra café-indehaveren, der slet ikke kan skjule sin begejstring over modtagelsen i byen. “Der var rigtig mange, da vi åbnede. Folk har været meget søde, og vi vil gerne høre, hvad de har at sige. Både hvis de vil have andre retter, eller hvis de synes, at maden er for sød eller for stærk,” fortæller Le.

 

Mulighed for fester

Indtil videre er der et bredt udvalg af forskellige retter i menukortet hos Les Café. Den friske sushi får de tilberedt på restauranten i Aarhus, men det er meningen, at den i fremtiden skal blive til i café-køkkenet.

“Vi mangler stadigvæk at gøre køkkenet helt klar. Der skal lige ændres nogle ting, før vi kan lave sushi her. Men det er planen i fremtiden,” fortæller Le, der også har andre idéer med caféen i Grønløkkehallen.

“Jeg vil også gerne holde arrangementer eller fester, hvis folk gerne vil fejre ting her. Vi er meget åbne for idéer, så folk skal bare sige til,” fortæller Le, der i det hele taget lytter meget til sine kunder. “Vi vil gerne lave den mad, som vores kunder vil have. Så hvis de gerne vil have danske retter, så laver vi dem,” smiler han, imens han tilføjer: “Jeg håber bare, at folk er glade, når de har spist her.”

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle