//Fotoreportage

Fotoreportage: Hantwerk åbning – flot, råt og godt

Af Jan L. Pedersen

Fuck, hvor er det her fedt. Vejret var ikke med folkene på Hantwerk på åbningsdagen. Gråt, med en sigtbarhed a la et par colabunde på snuden. Men nu var det jo heller ikke udsigten, vi var kommet for at se, men mere, hvad Hantwerk var for en størrelse. Der var fyldt med mennesker. I det hele taget var hele Nordhavnen godt fyldt op, og ud over åbningen af Hantwerk var der også fuldt hus hos naboen, Brødrene Koch.

 

Outstanding miljø

Der er ikke mange steder, som kan følge Hantwerks unikke dna. De står ligesom ikke i dna-registeret for restauranter, vinbarer og ølbryggerier. Så intet match i Aarhus, endnu. Men risikoen for, de bliver kopieret, er overordentlig stor her. For de har ramt den rent. Beliggenheden er perfekt. De gamle bygninger ligger nærmest på molen. Små fiskebåde og store sejlbåde ligger til kaj. Den fiskerihavn, som Aarhus stadigvæk har, ligger også her. Med Brødrene Koch som gode naboer, er der for alvor lagt i kakkelovnen til et leben, som ikke er set i Aarhus.

Råt og varmt

Lokalerne er ikke nye. Hantwerk ligger ikke på det nye Aarhus Ø. Heldigvis, for her er miljøet mangfoldigt. Det ses tydeligt med alle de mennesker, som er på havnen i dag. Ikke mindst byens to stolte fiskehandlere ligger her. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus ligger lige ved siden af. Lokalet er i to planer og i midten den store bar lavet af gulvbrædder og med de mange haner fra Humleland i baggrunden. Råt og rustikt. Træborde og stole af forskellig størrelse. Her er plads til omkring 100 gæster, og om sommeren fordobles antallet, når dørene åbnes ud mod havnen.

Bryggeriet – en fryd for øjet

21 forskellige øl er der at vælge mellem i baren. Bryggeriet Humleland brygger deres øl på stedet og de store tanke, som øllet nu er lagret i, stråler om kap med de renoverede lokaler. Duften af malt og humle gør bare noget. Sådan er det. Men Hantwerk er ikke kun øl. Der er også et anstændigt vinudvalg, da VinDanmark, som er medejer af Hantwerk, står for vinen. Det gør, at udvalget af vin også er på plads.

Hantwerk

Fiskerivej 2
8000 Aarhus
Telefon +45 28 56 24 47

 

Åbningstider:
Torsdag fra klokken 16.00 – (24.00)
Fredag fra 14.00 til 24.00
Lørdag fra 12.00 til 24.00

 

Se billederne fra åbningen her:

  

Fotoreportage Se alle

Udvalgte artikler Se alle