Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hantwerk – nyt spiseri, bryggeri og vinbar ved den gamle havn

Af Line Ingwar Karlsen

Hvorfor tage til Berlin for at få noget cool og råt, når man kan gå en tur ned på havnen? Der måtte jo ske et eller andet med den gamle maskinmesterskole på havnen. Det er den store bygning, som ligger på Fiskerivej 2, på vejen ud til træskibshavnen, som jeg mener. Miljøet, på den gamle havn, er cool. Der er stadigvæk lidt stolthed fra en svunden tid tilbage. Ikke meget, men nok til at det er unikt, og en oase i Aarhus.

 

Det er også på høje tid, at den gamle maskinmesterskole får sin stolthed tilbage. Bygningen består af to gamle maskinhaller. Der er i alt 689 kvm i bygningen, men kun de 400 kvm bruges til Hantverk. Det bliver med et bryggeri, en vinbar og restaurant. Passende,  når nu dieselmotorerne er forsvundet.

oprydning-hos-hantwerk

Det bedste øl i Aarhus er…

Hvad hedder det? Man skal være lidt af en ølkender for at kende øllet. Deres øl er svære at få fat i. Det er udsolgt, før det kommer ud af tanken. I øvrigt ligger bryggeriet i Risskov. Og Risskov er ikke Aarhus – men tæt på. Det er et af de mest anonyme og spændende bryggerier, jeg kender, som nu bliver synlig. Det er Bryggeriet, Humleland, i Risskov, som går all in. Noget af deres øl er ren opvisning i god smag, og de har fået et hav af anerkendelser og priser de sidste år. Humleland vil have 20 haner med øl på Hantwerk. Det er ikke kun Humlelands egne øl, men der vil også være plads til gæstebryg. Humleland selv laver i dag 30 nye om året. Det er frisk øl, som kommer direkte fra tankene. Det er koldt hele vejen. Ikke noget med lageropbevaring her.  

 

Anderledes tilgang til navne

Navnene på øllene er et kapitel for sig. De hedder navne som Blondinen, Den Grønne Kylling, Byens Bitreste Mand, Ud i Haven, En Tur i Byen, Kom tilbage!, Jeg føler mig, Kakaobønnen, Inde i Mørket 9, Den Sorte Nisse og Måske Ku´Vi. Humleland blev startet af Lene Richter og Michael Alhof på baggrund af en stor passion for øl og processen, der frembringer de gyldne dråber. Passionen har de stadigvæk, og de glæder sig til at kaste sig ud som bryggere på fuld tid.

 

Vinbar med alt hvad du drømmer om

VinDanmark kender en del. Det er dem, som ligger på Kystpromenaden ved det gamle Millners Bådbyggeri. De var nedrivningstruet, som en del er på disse kanter. Sidst fik de udskudt eksistensen til 2020. En god nyhed, for stedet er helt unikt, og skaber en perfekt kontrast til det nye Aarhus Ø. VinDanmark har om nogen forstået at fylde kajen på en god dag. Her valfarter gæsterne til, vinen flyder i stride strømme, og der er nok at vælge mellem. VinDanmark er en vinhandel, vinbar med fokus på lette anretninger og fester.

 

Dieselmotorens hal fra en svunden tid

Men med Hantwerk bliver der nu mulighed for at lave noget andet. VinDanmark lukker ikke på Kystpromenaden, men udvider på den anden side af vandet. Grunden er, at lokalerne er for fede. Ren snak fra en af ejerne hos VinDanmark, René Vinding. Han glæder sig meget over, at det lykkes at få gang i et så spændende projekt. Bygningen ligger jo et stenkast fra Østbanetorvet, og tæt på byen. Men alligevel har området sin helt egen dna. Mulighederne er mange her. Og nu sker der endelig noget. Der bliver siddepladser i flere niveauer, og de gamle porte bevares, så der kan åbnes helt op ud til havnen om sommeren.

oprydning-hos-hantwerk-2

Et råt miljø – en tidslomme får genoprejsning

Hold op, hvor lokalerne er rå. De slår det meste af det nye. Tiden sidder i murstenene. Blandt andet kan man sidde midt i det store rum og se vinen, bryggeriet og maltloftet. Man sidder dog ikke mellem tankene, da det ikke er lovligt. Men meget tæt på, så du kan følge hele processen. Men rammerne med den autentiske industristil giver nogle gode muligheder.

 

Spiseri med åben grill på kajen

Maddelen på Hantwerk vil være midt i rummet. Den ene side er der bryggeri. På den anden side er der vinbar. I midten ligger spiseriet. Det bliver et uformelt spisested. Der vil være 150 siddepladser indenfor. Når vejret er godt, bliver der også servering på havnekanten. Hvor mange pladser, der bliver her, vides ikke endnu. Men umiddelbart ser det ud til, at der er nok plads. VinDanmark laver i dag også mad, og holder alle mulige tænkelige arrangementer. Men ikke i den stil, som tanken er med Hantwerk.

 

Det bliver et hav-inspireret køkken – både varmt og koldt køkken. Et rustikt fiskekøkken er på tale, men hvor rustikt det bliver, må tiden vise. Hantwerk regner med at slå dørene op til december. I hvert fald med masser af øl og haner, og ikke mindst en masse vin. Bryggeriet er allerede i gang med at blive bygget. Men det sker ikke lige over natten. Hvis alt går vel, er bryggeriet klar til brygning til årsskiftet. I øvrigt, så kommer ordet håndværk af middelnedertysk hantwerk, som betyder, arbejde med hånden, i betydningen profession.

Hantwerk

Vi glæder os til Hantwerk åbner.

 

Del artikel

Andre læser også