//Det sker

Hantwerk udvider med gin fra byens destilleri, Njord Gin

Af Jan L. Pedersen

Hantwerk ligger i smukke og maritime omgivelser på den gamle havn i Aarhus. Her er stadigvæk lidt stolthed tilbage, i form af gamle træskibe, et par “rigtige” fiskehandlere, Brødrene Koch og Fiskerihavnens Varmestue. Senest kom Hantwerk til. Navnet, Hantwerk, udspringer af bygningens historie, hvor der altid har været tilknyttet håndværk – herunder bådbyggeri og senest maskinmesterskole. Så der har altid været noget med håndværk i bygningerne.

 

Hantwerk består af en trio

Treenigheden Humleland, VinDanmark og CanBlau leverer hver sit håndværk. Humleland brygger det fantastiske øl direkte i husets bryggeri. Det ligger i et hjørne af Hantwerk. VinDanmark importerer vinene – og CanBlaus kokke laver deres klassiske høje kvalitet, naturligvis med et spansk præg.

 

Dansk Gin og Rom

I nært samarbejde med Aarhus’ eget lokale gin-destilleri, Njord Gin, har Humleland lavet en tonic, som er tilpasset præcis til deres Son & Citrus Gin og dermed skabt et unikt produkt, som udelukkende kan købes hos Hantwerk.

 

Hantwerks Gin & Tonic er et ”must try”, hvis altså du er fan af den populære drink. Lad dig ikke forskrække af den gullige farve. Den fortæller bare, at det er 100% hjemmelavet og ufiltreret Tonic på 12 forskellige krydderier. I øvrigt er Njord Gin i fuld gang med at bygge destilleri i den gamle turbinehal i Jægergårdsgade.

 

Musik og Rom

I samarbejde med Anders Skotlander, fra prisvindende Skotlander Rom, har Humleland brygget en nordisk Ginger Beer med strejf af gran. Sødmegraden bliver tilpasset den mørke Skotlander Cask Rum, som er lagret i Nordjylland på små 40-liters sherrytønder.

Resultatet kan smages for første gang på fredag den 14. juli. Da Hantwerk er spillested i forbindelse med Aarhus Jazz festival, vil du samtidigt kunne fylde ørerne med glad og god musik. Husk, at der også er masser af udendørspladser.

Se mere om Hantwerk her:

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle