Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Havnens Fiskehus holder “mini”fiske- og skaldyrsfestival i weekenden

Af Line Ingwar Karlsen

Hvad siger du til friskfanget pighvar, kammuslinger, store danske jomfruhummere, østers, Caviar, stenbiderrogn, levende hummer, friskrørt skaldyrssalat med mere – plus et par nystegte fiskefrikadeller, mens du venter?

 

Foråret er over os. Dagene er blevet længere. Solen er på vej. Havnens Fiskehus på den gamle havn fylder i denne weekend butikken med det bedste fra havet. Flere af de helt fantastiske, friske råvarer vil fredag og lørdag sælges til yderst lukrative (gode) priser. Faktisk er nogle af priserne lavere end den normale indkøbspris, og det kommer så vi forbrugere til gode.


Luksus med stort L

Havnens Fiskehus vil i denne weekend have fokus på fisk og skaldyr fra øverste hylde. Med andre ord det bedste som havet kan tilbyde. Der er blevet købt store mængder hjem til byens gourmetrestauranter, og indkøbspriserne har derfor været gode. “Det skal komme vores private kunder tilgode, at vi kan købe stort ind af disse flotte produkter,” fortæller Anders Andreasen, medejer af Havnens Fiskehus. Der vil yderligere være smagsprøver på vine fra Bichel Vine, som har sørget for, at vinsortimentet også er i orden. Det vil, selvfølgelig, matche de fisk, som er i butikken.

 

Lidt priser til weekenden

Her er nogle eksempler på, hvad priserne vil være fredag og lørdag.

 

Hele pighvar kun 80 kroner per halve kilo

Prøv den, bagt i ovnen med masser af økologisk smør og ikke mindst havsalt. Drik en tung, fed hvidvin til, gerne med lidt alder.



Friske kammuslinger til kun 15 kroner stykket og 10 styk til 120 kroner
Server dem stegt med en pure af knoldselleri og hakkede, saltede mandler.

 

Færøsk laksefilet til 99 kroner per halve kilo
Laksen fra Færøerne er opdrættet uden brug af vækstfremmer og antibiotika i modsætning til de typiske norske laks.

Fantastisk som sashimi eller “bare” stegt på panden.



Østers fra Normandiet

Franske østers slår det meste. Fines de Normandie koster 15 kroner stykket, og du får 10 stykker for 100 kroner.

Spis dem eventuelt med rødløgsvinaigrette eller bare med lidt citron. Her vil Champagne være et oplagt match.

Havnens Fiskehus fiske og skaldyrsfestival
Havnens Fiskehus har åbent fredag fra 9.00-17.30 og lørdag fra 8.00-13.00.

 

Havnens Fiskehus

Fiskerivej 6
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 38 00
Mail: hf@hf-aarhus.dk
Web: 

[mappress mapid=”732″]

Del artikel

Andre læser også