Hearts & Minds
//Det sker

Hearts & Minds sætter fokus på det gode liv og mad

Af Redaktionen

Vær med, når Folkeuniversitetet med vidensfestivalen Hearts & Minds den 22.-24. september 2017 sætter fokus på det gode liv og mad. Se hele festivalprogrammet i pdf her og tilmeld dig her på hjemmesiden.

 

Sulten rammer os gennem hele livet! Når noget giver os appetit på tilværelsen eller gør os mæt af dage. Når vores tænder løber i vand, eller vi spiser med øjnene. Men hvad er det egentlig, vi spiser, og hvad betyder maden for vores krop, identitet og kultur?

 

Få stillet din videnshunger til en festival om det gode liv, hvor temaet mad serveres råt for usødet. Indtag vidensvitaminer til madsaloner med musik og teater, smør ganen med fremtidssikrede specialiteter, få smag for insektproteiner, og bliv bidt af øl-yoga, der introducerer os for en ny kobling mellem krop og sind.

 

Tema: Det gode liv og mad
Tid: 22.-24. september 2017
Sted: 10 byer i Region Midtjylland – bl.a. i Aarhus og Herning

 

Åbningsevent

Fredag den 22. september på Godsbanen i Aarhus kan du træde med ind i et fælles tankelaboratorium og oplevelsesunivers af muligheder og løsninger på fremtidens fødevarer. Forskere, kunstnere og madeksperter gentænker maden, mens der serveres musik, teater og innovative måltider tilsat stof til eftertanke. Besøg morgendagens supermarked med smagsprøver og boder, og sæt dig med til langbords, når vi i fællesskab smager på fremtidens menukort, håb og løsninger, når vi stiller spørgsmålet: ’How Can We Feed The World?’ – læs mere her Åbningseventen er en del af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad.

 

Hvorfor mad?

Alle har et forhold til mad. Vi behøver føde for at overleve, men mad har også indflydelse på vores identitet, kultur, sundhed, psyke, liv, verden og ikke mindst fremtid. Mad kan vække både nydelse og være sygdomsfremkaldende, og som tema griber det spiselige ind i mange andre diskurser: den sundhedspolitiske dagsorden (statens kostråd, 6 om dagen og spis mindre sukker), underholdning (tv-kokke er nutidens stjerner, de glade amatører i Den Store Bagedyst), by-branding (interessen for uddeling af Michelin-stjerner), globale udfordringer (køb økologisk, spis mindre kød, og vær med til at mindske CO2), arbejdsmarkedets behov for effektive medarbejdere (kan vi begrænse fedme og livstilssygdomme, kan folk arbejde længere?). Debatten raser, men hvem bestemmer egentlig, hvad du spiser? Med forskningsformidlingen som redskab vil Folkeuniversitetets Hearts & Minds festival bidrage til at kvalificere debatten og undersøge, hvad vi egentlig ved om mad, når det kommer til stykket.

Programmet for festivalen vil løbende blive opdateret her på hjemmesiden og på facebook.

 

Folkeuniversitetet i Aarhus er festivalens hovedarrangør.

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle