//Det sker

Højdepunkter fra Festugen mandag 29. august

Af Redaktionen

Efter en fremragende åbningsweekend er det igen hverdag, men Festugen fortsætter ufortrødent med arrangementer, der sagtens kan vende en ellers trist mandag på hovedet. Se lidt af, hvad der sker i Festugen mandag 29. august.

 

’Forsmag på gadeplan’ er en tilbagevendende begivenhed i Aarhus Festuge, og fra i eftermiddag kan Festugens gæster gå på gastronomisk skattejagt og vælge frit mellem de syv deltagende restauranter, der alle serverer en ret og et glas for den nette sum af 100 kr. ’Forsmag på gadeplan’ fortsætter til og med 31. august.

 

Et andet tilbagevendende arrangement er DPA-stafetten, som hvert år overdrages til en musiker, der får til opgave at komponere ny musik eller skabe nye musikalske samarbejder. I år har sangerinde Sys Bjerre komponeret nye salmer til det moderne mennesker, som uropføres ved to koncerter på Radar.

 

Og så er der Solbrud i Langenæskirken. Den første koncert i en række, der holdes i kirker rundt om i Aarhus, hvor kirkerummene bliver brugt til at forkynde musik i stedet for religion. Og vi starter med den måske mest iøjnefaldende koncert: I dag byder programmet på et af de mere spektakulære bud på, hvordan man vender tingene upside down. Black Metal-bandet Solbrud indtager kirkerummet i Langenæskirken – og ikke mindst kirkens orgel, som også bliver taget i brug under koncerten. Det bliver på en gang kulsort, aggressivt, højloftet og sakralt, når rum og musik mødes i en skarp optegning af kontraster, siger Rikke Øxner.

 

Se flere højdepunkter fra mandagen i Festugen: 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle