Hummus & Pita Bar ved Stjernepladsen
//Det sker

Ny pita-restaurant, hvor alt er hjemmelavet, åbner på Stjernepladsen

Af Jan L. Pedersen

Efter byens legendariske Jacob’s Pita lukkede til nytår, har der været et tomrum, når vi taler pitaer. Vi har set en ny spiller på banen på Vesterbro Torv. Nu er der åbnet en pitabar med 16 siddepladser på Stjernepladsen.

Cool indretning hos Hummus & Pita Bar ved Stjernepladsen

The Hummus & Pita Bar er navnet. Den slog dørene op i weekenden. Meningen var at åbne stille og roligt op, samtidig med man ordnede de sidste småting som for eksempel website, kortterminal og finpudsning af de sidste retter. Men efter få dage er pitabaren blevet et hit. Det er kun dem, som bor i området, der kender til, at pitabaren er åbnet. 

Lammekød og flanksteak

Pita med lam er der ikke meget af i Aarhus. Jeg kender kun et sted, hvor du kan få lammekød i din pita. Ikke meget til en by med over 300.000 indbyggere. Men hos den nye pitabar kan du få lammekød i din pita, salat eller rulle. Ifølge ejerne er kvalitet en selvfølge – også når det gælder kød og dyrevelfærd. Der er alt for mange, som synes, laveste fællesnævner er okay. Det gør de ikke her. Kødet er dansk og af god kvalitet. Blandt andet bruges kun flanksteak i pitaerne.

Pita med lam hos The Hummus & Pita Bar ved Stjernepladsen

Mere end pita

Ingen tvivl om at pita’en bliver det store hit. En god, hjemmelavet pita er noget, de fleste kan lide. Og efter jeg smagte en pita med lam, blev jeg solgt. Hold op, hvor var den god. Kødet var saftigt, og sprødt i kanten. Sjældent har jeg fået en så god pita, med masser af godt kød, salat og hjemmelavet dressing. Men det er ikke kun pita, som du kan få her. Der er også hjemmelavede libanesiske retter på menukortet. Ikke mange, men de er der. Opskrifterne er familieopskrifter, som er gået i arv. Blandt er er den libanesiske falafel outstanding god. Den er markant mere krydret end man “normalt” ser. Udover det, kan den købes stykvis.

Libanestisk mad hos The Hummus & Pita Bar ved Stjernepladsen

Hjemmebagt pitabrød

Hvor er det skønt at møde mennesker, som brænder for det, de laver. Det gør teamet hos The Hummus & Pita Bar. De er vilde med at lave mad, og elsker at fortælle om maden og råvarerne. På flydende aarhusiansk får jeg en grundig indføring i tankerne bag deres nye restaurant. Meningen er, at vi skal være bedre til at spise sund mad. Ikke mad, som er alt for junket og med dårlige råvarer. Her er tænkt over tingene, og alt er hjemmelavet. Pitabrødet er hjemmebagt og smager fremragende. Dressingerne er hjemmelavede. De forskellige typer salater, hummus og så videre er det samme.

Design din egen pita

Mulighederne for at lave din yndlingspita er til stede her. Om du vælger pita, rulle eller salat er ikke afgørende. Valgmulighederne er de samme. Du bestemmer selv, hvad du vil have i eller på. Udvalget går fra plain salat til en libanesisk løgblanding. Priserne er studentervenlige. De starter ved 45 kroner for en salat, mens en pita koster 49 kroner. De libanesiske retter koster 69 kroner. Alt i alt venlige priser, især når man tager råvarernes kvalitet og smag i betragtning.

Alle retter kan bestilles som takeaway. Der er ikke levering. Du skal hente din mad i restauranten. Der er mellem 15 og 30 minutters ventetid, så det er en god idé at bestille din mad i forvejen. Det gør du på telefon 39 10 88 88. Til info er der mange parkeringsmuligheder ved Stjernepladsen.
Hummus & Pita Bar ved Stjernepladsen

The Hummus & Pita Bar

Randersvej 25 (Stjernepladsen)
8200 Aarhus N
Telefon: +45 39 10 88 88
Website:

 

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle