Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Af Line Ingwar Karlsen

Ting tager tid, sagde man engang. Det gælder stadigvæk. I hvert fald, når man kaster sig ud i renovering af smukke, historiske og fredede bygninger. Åbningen af Hotel og restaurant Carmel i Aarhus har trukket ud. Sidste år meldte daværende lejer, Kenny Jess Brandt, ud, at han ville lavet et underholdningspalads med hotel, restaurant, salon med videre. Inspirationen skulle komme fra 1920’ernes swingtid i New York og Paris med jazz, jakkesæt og kjoler – og kjole og hvidt. Det blev aldrig helt til noget. Åbningen blev udskudt, og til sidst måtte Kenny Jess Brandt opgive.

 

Men da ejeren af bygningen, Jørn Tækker, gik ind i projektet, så skete der noget. Tækker er om nogen en mand, der kan få ting til at ske. Nu startede man forfra. Nu er renoveringen kommet på skinner, og idéen med det gamle Missionshus, Carmel, er blevet ændret en del. Vi kommer blandt andet til at se et helt unikt hotel, et åbent køkken, en vegetar-restaurant, et folkekøkken hvor målet er 100% økologi, en lounge, en bar og så videre.

 

Nyt navn og ny åbningsdato

Huset hedder jo Carmel, men i stedet for Hotel Carmel, så kommer det til at hedde Huset Carmel. Andre medier har meldt en anden åbningsdato, men den passer ikke. Hvis alt går vel, og det ser det ud til på nuværende tidspunkt, så åbner Carmel omkring 1. juni i år. Den præcise dato er ikke udmeldt endnu.

 

Snedkerhåndværk fra en svunden tid

Her er ingen stål, beton, glas og papmøbler. Lidt glas er der dog i de gamle sprossevinduer fra 1921. Atmosfæren i bygningen er svær at nedtone. Jeg har set mange ældre bygninger, men den her er på mange måder uden for kategori. Lokalet er majestætisk, og det er fyldt med detaljer. At det er bygget i en tid, hvor håndværk var et spørgsmål om ære, og det hele blev lavet med hænderne, lyser ud af ejendommen.

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Indretningen er genbrugsmøbler

Der bliver 14 unikke værelser, som slår alt, hvad vi indtil nu har set i Aarhus. Her er ingen nye, dyre og hypede designermøbler. Ikke fordi de ikke kan være smukke, for det kan de. Men man ønsker at skabe noget, vi ikke har set før i Aarhus, eller for den sags skyld Danmark. I samarbejde med genbrugsforretningen, Heidis Mixbix i Mejlgade, bliver værelserne indrettet. Heidi har rejst landet tyndt siden efteråret for at finde effekter til hotellet.

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Erfaren køkkenchef går all in

Køkkenchefen er Søren Højbøg Hansen, der har en fortid som køkkenchef på Norsminde Kro og Molskroens Strandhotel. Han er i fuld gang med at få sit køkken, eller køkkener til at fungere. For der bliver både et åbent og et lukket køkken. Restauranten har fået en køkkenchef, som ved, hvad han har med at gøre. Men også er en erfaren herre, som i den grad har erfaring med at holde hovedet koldt,  når restauranten er fuld af gæster.

 

En restaurant af de helt store

Der bliver 340 siddepladser i den nye restaurant. Det er en del. Men der kan også sidde gæster i to etager, plus en tilhørende lounge. Menukortet bygger på masser af grøntsager. Her bliver vegetar-retter, med mulighed for tilkøb af fisk og kød. Prisen for tre retter bliver 225 kroner plus eventuelle tilkøb. Målet er, at køkkenet bliver 100% økologisk. Idéen er, at man i princippet kan sammensætte sin menu, som man vil. Det bliver ikke et fermenteret hipsterkøkken, vi kommer til at opleve på Carmel, men derimod et køkken, hvor du kan se, hvad det er, du spiser, og genkende den smag der er i maden.

 

Folkekøkken: Et måltid mad for 85 kroner

Nu behøver det ikke koste kassen at spise hos Carmel. Om onsdagen laver teamet i køkkenet dagens ret til 85 kroner. Ud over det kan du købe en god flaske vin til 100 kroner. Det er kun om onsdagen, at der er folkekøkken, men hvis gæsterne tager idéen til sig, vil Søren Højbøg Hansen ikke afvise, at de tager endnu en dag og laver folkekøkken på. Rammerne er som skabt til den idé.

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Potentiel kulthotel

Carmel har uden tvivl potentialet til at blive kult og forny den måde, de fleste af os tænker hoteller på. Her er en sjælden personlighed og atmosfære, som ikke kan skabes ved nybyggeri. Alle ingredienserne er der til at sætte Aarhus på verdenskortet.

 

Åbent alle ugens dage

Huset Carmel holder åbent alle ugens dage, også til frokost.

 

Se lidt billeder fra renoveringen her:

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

Outstanding cool: Nyt, unikt hotel og restaurant uden for kategori

 

Huset Carmel

Nørre Allé 23C
8000 Aarhus

 

Del artikel

Andre læser også