//Det sker

Så kom programmet for indvielsen af Aarhus Central Food Market

Af Karen Iversen

Kom med til indvielsen af Sankt Knuds Torv og Aarhus’ nye madmekka. I weekenden sker der noget stort i Aarhus. Smilets by får sig et nyt og grønt åndehul og et madmarked blot 100 meter fra Aarhus Hovedbanegård. Interesserede borgere, naboer og madglade foodies er inviteret til at deltage i åbningsaktiviteterne, der byder på levende musik, taler, kendis-kokke og tryllerier for børn.  

 

Lørdag 1. oktober kl. 12.00 bliver snoren kappet til Aarhus’ helt nye og grønne byrum. Sankt Knuds Torv har i løbet af september måned gennemgået en tydelig forvandling. Fra at være et trist og kedeligt hjørne af Strøget er torvet nu blevet et åbent og levende byrum med indbydende siddepladser og masser af grønne planter.

 

Mød Jesper Koch, Ane Cortzen, Simon Jul og Marie Frank

Indvielsen af Sankt Knuds Torv og Aarhus Central Food Market finder sted lørdag 1. oktober og søndag 2. oktober, begge dage fra kl. 12.00-19.00. Åbningsprogrammet byder hen over de to dage på en lang række oplevelser for både børn og voksne:

 

Lørdag 1. oktober

 • Kl. 12.00: Vær med når torvet officielt bliver indviet.

 

 • Hør om tankerne bag Aarhus Central Food Market, når initiativtager Frantz Longhi og gastronomisk udvikler Jesper Koch indtager talerstolen.

 

 • Kl. 13.00-13.30: Oplev tv-kokken Anne Hjernøe i køkkenet sammen med Søren Dahl fra Café Hack til en underholdende snak om aarhusianernes madvaner.

 

 • Mærk markedspladsstemningen – køb årstidens lækre delikatesser, klap en levende ged fra Stenalt Gods og nyd mad fra blandt andre Gourmensch, Rodfast og SåRT.

 

 • Kl. 14.00-14.30: Komiker og kok Simon Jul trækker i forklædet og går i køkkenet sammen med Søren Dahl fra Café Hack.

 

 • Kl. 14.30-16.30: Sanke-ekspert Thomas Laursen fra Wildfooding fortæller om myre i madlavning, og hvis du tør kan du få lov til at smage en levende myre.

 

 • Kl. 13.30-14.00 og kl. 15.00-15.30: Tryllerier for børn og barnlige sjæle hos tryllekunstner Steen Pegani.

 

 • Kl. 16.30-17.00 og kl. 18.00-18.30: Continental Custom Club slår tonen an med Great Songs of the Seventies.

 

 • Hele dagen igennem kan du slappe af til hyggelige toner fra HammounDuo og DJ Jakob Domino.  

 

Søndag 2. oktober  

 • Kl. 12.15-13.00: Masterchef-kokken Jesper Koch går på scenen sammen med ildsjælene bag de nye madkoncepter, som du finder hos Aarhus Central Food Market: GRØD, StoneBros og Havnens Fiskehus.

 

 • Kl. 13.30-14.30 Masterchef-kokken Jesper Koch går på scenen sammen med ildsjælene bag de nye madkoncepter som du finder hos Aarhus Central Food Market: La Cabra, Guldrummet, Foodgear og GreenNeighbour.

 

 • Kl. 15.00-15.30: Vær med når musiker Marie Frank deler ud af sine gastro-tips i underholdende selskab med Kähler-restauranternes kulturchef Ane Cortzen.

 

 • Mærk markedspladsstemningen – køb årstidens lækre delikatesser og nyd mad fra blandt andre Gourmensch, Rodfast og SåRT.  

 

 • Kl. 14.30-15.00 og kl. 15.30-16.00: Tryllerier for børn og barnlige sjæle med tryllekunstner Steen Pegani.

 

 • Kl. 17.00-17.30 og kl. 18.00-18.30: Hør god musik fra Continental Custom Club med gæsteoptræden fra Marie Frank.

 

 • Hele dagen igennem kan du slappe af til hyggelige toner fra HammounDuo og DJ Jakob Domino.  

 

Aarhus Central Food Market slår dørene op

Sankt Knuds Torv bliver stedet, hvor madglade aarhusianere på daglig basis kan fylde indkøbskurven med årstidens delikatesser, nyde veltilberedte retter fra en lang række markedsboder og i det hele taget følge med i, hvad der rører sig på gastro-scenen i Aarhus.

 

Aarhus Central Food Market åbner i nr. 7-9, og initiativtager Frantz Longhi fortæller om stedet.”Det har ærgret mig i mange år, at se Aarhus-hallens triste skæbne som tom spøgelseshal, og så på dette helt centrale sted på Strøget kun 100 meter fra Hovedbanegården. Derfor har vi nu lejet hallen i 20 år og i de sidste 12 måneder arbejdet på at give Aarhus-hallen tilbage til byen. Jeg husker tydeligt, hvordan Aarhus-hallen i min ungdom summede af liv med byens flotteste danserestaurant. Hallen har været helt glemt i mange år, men er faktisk tegnet af C.F. Møller. Den har tidligere dannet ramme om f.eks. ’Holiday on Ice’, rockkoncert med ’The Who’, spændende seksdagesløb samt store jazz-navne som Josephine Baker og Fats Waller. Ved åbningen i 1938 spiste restaurantens gæster 300 hummere og 50 lam – så det er på tide, at vi igen byder gastronomien og sulten indenfor i hallen.”

Sankt Knuds Torv

”Efter at have stået tomt i 15 år giver Aarhus Central Food Market nu livet tilbage til Aarhus-hallen, og Aarhus-hallen tilbage til byen. Åbningen nu er endda kun fase et, da vi allerede har lejet yderligere areal og udvider til det dobbelte, når den bageste del af stueetagen bliver ledig om et par år. Jeg glæder mig rigtig meget til at se dørene gå op for første fase og på ny invitere folket og livet indenfor til gode oplevelser. Jeg håber at rigtig mange vil kigge forbi i åbningsweekenden”, afslutter Frantz Longhi. 

 

Læs mere om Aarhus Central Food Market her:

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle