Ingen kunst uden mad – eller hvad? Sculpture by the Sea 2015

Så åbnede Sculpture by the Sea langs Aarhusbugten. Det er fra den 5. juni til 5. juli, det foregår. Udstillingen er gratis og åben for alle. Både fredag, lørdag og søndag var der fyldt med mennesker langs bugten. Set-uppet er verdensklasse og ubetinget respekt til arrangørerne for udstillingen.

Sculpture by the Sea 2015-2

Danmarks største kunstudstilling

Kunsten og naturen går fint hånd i hånd. Det er ikke noget nyt. Alle fire gange har holdet bag Danmarks største kunstevent sørget for en oplevelse af de store – men kun når det handler om kunst og natur. De forrige år har det været en kamp  at undgå at gå sukkerkold eller dehydrere. Turen var og er lang, og det kræver forplejning – både i form af mad og drikke.

Sculpture by the Sea

Maden har der ikke været så meget at skrive om. Desværre vil jeg sige. Vi har før kritiseret forplejningen ved Sculpture by the Sea. Om det er blevet hørt, ved jeg ikke, men der er i hvert fald strammet en lille smule op. I år er der to faste spisesteder. Det ene markant bedre end det andet. Og ja, vinderen er uden tvivl Hotel Marselis. Men vi så gerne at maden kom til at fylde noget mere på Sculpture by the Sea. Et sted mellem 500.000 og 600.000 mennesker besøger udstillingen. Så det er da oplagt at serverer noget spændende mad og drikke.

Køtil Kastberg Is - Sculpture by the Sea 2015DSCF4287

 

Første madtelt var pinligt

Vi satte os for at smage maden i madteltet på Tangkrogen. Det er Turbinehallen i Aarhus, som står for mad og drikke der. Sjældent har jeg set og smagt så småligt mad. Om jeg begriber, de vil være det bekendt. Pølsehorn, kedelige frikadeller, lunken kartoffelsalat, panini og kager er, hvad de byder på. Vi bestilte det hele, men hold op, det var kønsløst. Det kan godt spises, men maden var kedelig og intetsigende. Lad os håbe, Turbinehallen tager kritikken seriøs, og får noget mere anstændig mad på kortet – det kan kun gå for langsomt. De får ikke vores anbefaling, tværtimod vil vi anbefale at gå forbi de hvide plastiktelte.

Det hvide plastiktelt ved Sculpture by the SeaHold nu kæft et menukort

Højdepunktet var maden og terrassen på Hotel Marselis

Byens smukkeste udsigt, eller en af dem, får du uden tvivl på Hotel Marselis. Den fredede og arkitektoniske perle ligger nærmest i strandkanten. Hotellet er tegnet af Friis & Moltke i 1966 og er om noget et moderne badehotel. Lidt op ad trappen ligger den kæmpestore terrasse. Der er hele måneden tændt op i grillen. Så hvis du er til mad, der smager af noget, så er det her. Der er grillbuffet til 195 kroner. Fin kvalitet, god smag og ikke mindst masser af grillet kød. I prisen kan du spise, alt det du vil.

Udsigt fra terrassen på Hotel Marselis_

Hvis du er til mindre portioner og priser, så er der pastasalat til 45 kroner. Sandwich fås i tre forskellige varianter. En med kylling og bacon. En med laksemousse og en med skinke og ost. Alle koster 55 kroner. Dagens kage med kaffe fås til 60 kroner. Betjeningen var både imødekommende og venlig, men ikke mindst oppe på dupperne.

Hotel Marselis til Sculpture by the Sea

Når du tager udsigten, prisen og maden i betragtning, så er Marselis stedet, hvor du skal have pitstop og spise din mad. Det er i hvert fald vores anbefaling.
Terrassen på Hotel Marselis_

Varna og søndagsbrunchen

Husk lige, at Varna har kæmpe brunch hver søndag. Bedre start på Sculpture by the Sea, har jeg svært ved at forestille mig. 295 kroner er prisen inklusiv drikkevarer. Det er fra klokken 10.30 til 13.00, det foregår. Søndagsbrunchen på Varna er yderst populær, så husk lige at bestille bord i forvejen.

Stranden ved Hotel Marselis til Sculpture by the SeaDSCF4281DSCF4384

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

6 kommentarer til “Ingen kunst uden mad – eller hvad? Sculpture by the Sea 2015”

 1. Peter Kristoffersen

  Jeg er hetl enig med jer. Godt i advarer folk. Vi spiste der også og det var helt til hundene. Om jeg forstår at man ikke får nogle gode restauratører til at lave mad. Vi fik kaffe og kage på Marselis. Det var helt sikkert godt og til en god pris.

  Svar
 2. Mette Johansen

  Det er på tide der er nogen der skriver om det. Ejerne af Tubinehallen er nærmest gift med Aarhus Kommune, det er derfor kommunen vælge dem. Det er rent ud sagt pinlig for Århus 🙁

  Svar
 3. Uffe Olsen

  Syntes ikke om at man prøver at samligne et telt, sat op til lejligheden, også en bygning, med fuldt( 4 stjernet køkken) udstyret køkken.
  Der er noget til hver pengepung, og det Turbinehallen har vundet det i udbud.
  Og Turbinehallen har jo kunne magtet at lave mad til Droningen, så helt galt er det vel ikke. De har vel ment der skulle være noget til de almindelige folk. Så kan snobberne jo få deres smagsløg kildet et andet sted.

  Svar
 4. Jonas L

  Hod nu op, Uffe. De har jo ret. Maden er for tam og tæt på uspiselig. Jeg har været det med familien, og var så pinlig berørt over man vil servere så lausig mad. Det er jo ikke en folkeskolekantine. Pølsehorn og stor kunst – come on.

  Jeg fatter ikke Tubinehallen altid laver mad til store event. Mit bud er de kender dem som bestemmer. Det kan umuligt være kvaliteten af deres mad som er afgørenden.

  Om de så laver med til dronnigen eller kejseren er sgu da underordnet. Det er jo ikke den mad vi andre kan købe:(

  Svar
 5. Ulrik Enggård

  Anmelderen har jo ret her. Det pinlig mad og sjovt nok er det jo på Marselis der er fuld hus:-) Det fortæller vel alt?
  /Ulrik

  Svar
 6. Steffen Olesen

  Måske skulle I undersøge hvorfor det er Tubinhallen der laver maden derude? Lidt kritisk journalistik kunne være på sin plads her.

  Svar

Skriv et svar