Italiens bedste øl 2017 – som skabt til sydeuropæisk mad

Et opgør med det lokale øl er det ikke, men her er et eksempel på, at Italien kan lave andet end vin, som smager godt. Det italienske bryggeri, Baladin, er igen kåret som Årets Bryggeri 2017 i Italien. Det er ikke første gang, og nok heller ikke sidste gang, at det sker. Baladin har, stort set, lige siden de startede i 1996 fået ros. Det er det bryggeri i Italien, som har fået størst anerkendelse for deres håndværk. Både nationalt og internationalt.

 

Skabt til italiensk og sydeuropæisk mad

Øl er ikke bare øl. Det ved de fleste. Udvalget er stort efter mikrobryggeriernes indtog. Det er kun skønt. Øllene hos Baladin har en vis bredde, men en stor del af deres øl er fantastiske madøl – og er skabt til italiensk mad. Italien er kendt for deres vin, men flere og flere har fået øjnene op for det italienske øl, hvor Baladin er en af hovedspillerne. Næste gange du laver italiensk mad, så prøv at skifte vinen ud med italiensk øl. Du vil med stor garanti blive positivt overrasket.

 

Håndlavet øl

Siden 1996 har Baladin øl været synonym med italiensk håndlavet øl. De første flaskeøl – Super og Isaac – er gradvist blevet efterfulgt af mange andre, som har tiltrukket et stigende antal forbrugere i Italien og udlandet. Takket være stor kreativitet og engagement, bliver Baladins håndlavede øl nu serveret i de mest raffinerede restauranter og indgår i sortimentet hos de bedste pubber og butikker. Baladins konstante og ustoppelige søgen efter nye ingredienser og produktionsmetoder betyder, at bryggeriet altid tilbyder de bedst mulige produkter. Flaskerne, som Baladin bruger, er også karakteristiske. Det er store øl, de laver, og der er 0,75 cl i flaskerne.

Baladin øl fra Italien - Aarhus Update

Her er et lille udpluk af Baladins øl:

Nora hedder øllen. Den er af typen Egyptisk Ale, og fortæller en gammel historie om nomadefolk og pyramider. Noras varme og orangegule farve bliver suppleret med en flot skumkrone, der frigiver noter af østlige aromaer, ingefær og citrusfrugter. Alkohol: 6,8%.

 

Nazionale er den første 100% italiensk øl lavet med italienske råvarer. Den er brygget på humle, der dyrkes i Cussanio. Det er en ukompliceret øl, der er lavet på italiensk vand, humle, gær, bygmalt og italienske krydderier, der kombineres for at skabe harmoni og originalitet.

 

Isaac – forfriskende og letdrikkelig Witbier – som med det cremede hoved, den bevidst uklare abrikosfarve og duften af gær og citrus blandet med de krydrede harmonier fra koriander og pillede appelsiner, kalder på dig fra glasset. Alkohol: 5%.

 

Elexir – boblende Demi-Sec Ale med en smule vinkarakter – har en stærk krop og en unik personlighed. Denne øl kendetegnes ved sensuelle noter af frugt og karamel og kan prale af den rene varme fra alkoholen, som til tider minder om tørvrøget spiritus. Alkohol: 10%.

 

Super – inspireret af øltypen Abbey – er en godt afbalanceret øl, som dufter af tropisk frugt, banan og marcipan. Super er harmoni forvandlet til øl og efterlader en eftersmag af tørret frugt og mandler. Alkohol: 8%.

 

Wayan – kompleks øl inspireret af Saison​ – er brygget på byg, spelt, hvede, rug og boghvede. Derudover indeholder den hele ni krydderier, hvoraf fem er peberfrugter i et fornyet mix. Øllen er boblende og forfriskende med en lys, let uklar farve. Alkohol: 5,8%.

 

Leôn – en Dark Ale med et godt hoved – hypnotiserer med sin eksplosion af dufte og aromaer, og fremkalder en festlig atmosfære, fuld af hygge. Oprindeligt skabt som julebryg, med chokoladenoter blandet med aromaer af tørret frugt, lakrids og karamel. Alkohol: 9%.

 

Øllene kan, heldigvis, købes i Aarhus

Øllene fra Baladin kan købes hos Miró Vin, Strobel Vin og i Salling Super i Aarhus. Hvis du er restauratør kan du kontakte Rico Jørgensen fra Best Selection A/S på telefon 21 62 10 25. Du kan, også, drikke dem på udvalgte restauranter i Aarhus og omegn, men øllene er ikke særlig kendte, hvilket er en skam. Priserne starter ved små 50 kroner for en flaske på 0,75 liter – altså en vinflaske med øl.

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar