Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Italieneren i Åbyhøj udvider med restaurant

Af Line Ingwar Karlsen

Siden Restaurant Gl. Åbyhøj lukkede har det været op ad bakke for gastronomien i Åbyhøj. Patrice er der stadigvæk, men ikke som restaurant. Delizioso, den italienske pizzabar, er kendt for at lave byens bedste pizzaer. Dog er det ikke topgastronomi, men de smager hamrende godt. Det ses tydeligt på køen af kunder. Sidste år åbnede Nicola Cipullo, ejeren af Delizioso, et ismejeri og en café med italienske sandwich. Det er den, som nu er udvidet til italiensk restaurant. Nicola Cipullo kommer fra Napoli, og det er autentiske retter for hans hjemegn, som vi vil kunne få i restauranten. Men ikke noget med et stort menukort. Tanken er, at man kan få dagens italienske ret. Den skifter fra dag til dag. Der vil være andre retter, dog i den lettere genre, men dagens ret vil altid være skiftende.

 

Alt er hjemmelavet

Det er jo velkendt, at mange praler med, at de laver italiensk mad. Mange danskere render rundt og tror, de er verdensmestre i italiensk mad. Men det er sjældent tilfældet. Derfor er det befriende, når det er indfødte italienere, som er vokset op med maden. Retterne vil være et bredt udsnit af, hvad vi ser i landet. Mange af råvarerne er importeret fra Italien. Men ikke kun. Hvis der findes danske råvarer, som er mere friske eller bedre, så lover Nicola Cipullo, at han bruger dem. Husk, at restauranten ikke ligger sammen med Delizioso Pizza. Den ligger lidt henne ad gaden, og det bliver den ved med. Blot til din info, så kan man ikke få pizza i restauranten. Jeg har smagt de hjemmelavede retter, og det er ikke italiensk for begyndere – men enkelthed og velsmag, som vi sjældent ser i Aarhus.

 

Sympatiske priser, hvor alle kan være med

Nicola Cipullo er ikke kendt for de høje priser. Tværtimod. Det har altid været vigtigt, at det mad, han lavede, skulle være noget, som alle havde råd til. Det er også grunden til, at prisniveauet for en stor og mættede dagens ret koster mellem 75 og 140 kroner. Prisen afhænger, selvfølgelig, af, hvad det er for nogle råvarer, der er i. Ismejeriet – Det med den helt forrygende gode hjemmelavet is, er der stadigvæk. Det samme med kaffebaren. Det nye er, at der er kommet en restaurantdel til, hvor du blandt andet kan købe dagens italienske ret, sidde i de hyggelige lokaler og få vin eller øl til din mad.

 

Delizioso

Silkeborgvej 243
8230 Åbyhøj
Telefon 86 26 36 50

[mappress mapid=”715″]

Del artikel

Andre læser også