En jævn omgang – de kaldte dem “ægte italienske pizzaer”

La Trattoria på Frederiks Allé i Aarhus er en lille og hyggelig italiensk inspireret café. Der er ikke mange siddepladser, men mange gæster kommer forbi, og henter deres mad som takeaway. Så snart du træder ind ad døren, bliver du modtaget med et smil, og personalet er klar til at tage imod din bestilling.

 

Stort menukort

Efter et kig i menukortet, blev vi fanget af beskrivelsen af La Trattorias pizzaer. “Ægte italienske pizzaer lavet i stenovn. Du kan forvente en helt speciel oplevelse”. Hurtigt fik vi sendt vores bestilling afsted. Tre pizzaer. Nummer 51 Parma funghi, nummer 57 Diavola og nummer 69 La Trattoria blev valgt. Der var lidt ventetid, men ikke mere end man måtte forvente med en halvfyldt café og nogle takeaway bestillinger.

Pizza fra La Trattoria_

Alt for lidt smag

Pizzaerne så flotte ud. De havde en god størrelse, og der var pænt med fyld på. Den første pizza var nummer 57 Diavola med ekstra salami. Den var med tomat, mozzarella, napoli, der er stærk salami, og løg. 65 kroner kostede den. Vi havde forventet og glædet os til en stærk salami, der kunne rive lidt i smagsløgene. Men ak – det var en tam oplevelse. Det var nok den mildeste Diavola, jeg har smagt. Bunden var til gengæld god. Sprød fra kanten og igennem hele pizzaen.

57 Diavola med ekstra salami - La Trattoria_

Hvor var rucolaen?

La Trattoria var navnet på vores næste pizza. Nummer 69 havde den på menukortet. En pizza med tomat, mozzarella, parmaskinke, milano, der er en salami, parmesan og rucola. Salamien dækkede denne pizza, og vi var i tvivl, om det var den rigtige, vi her havde fået med. Den grønne farve af rucola, som burde fange øjet, manglede. Rucolaen var blevet på caféen. Ikke godt! Pizzaen smagte ellers ganske fint. 85 kroner var prisen.

Nummer 69 hvor de havde glemt rucolaen - La Trattoria_-2

Endelig lidt smag

Den sidste pizza var nummer 51. Parma funghi. Den var med tomat, mozzarella, stegt parmaskinke, svampe og artiskokker. Det var den bedste af de tre pizzaer. 70 kroner kostede den. Her var der noget smag at komme efter. Parmaskinken, svampene og mozzarellaen fungerede godt. Artiskokkerne var fine, men forvirrede den samlede smag. Det var lidt synd, for den kunne med lethed have været mere skarp.  

Nummer 51 -Parma funghi - La Trattoria_

Vores vurdering

Det er hyggeligt og stemningsfuldt på La Trattoria. Vi havde høje forventninger til de ægte italienske pizzaer, som caféen reklamerer med – måske nok lidt for høje. Pizzabundene var perfekte. Sprøde, tynde og velsmagende, som ægte italienske pizzaer skal være. Fyldet og smagen skal der arbejdes med. Tomatsaucen kunne med lethed have mere smag, og en stærk salami, som napoli, skal have mere bid. Vi betalte i alt 220 kroner for de tre pizzaer samt to små bøtter med chili og hvidløg. En fair pris. Pizzaerne har helt sikkert potentiale til at blive rigtig gode. Lidt mere omhyggelighed kan kun gavne. Få styr på smagen, og husk alle elementerne på pizzaerne, så vil vi glæde os til næste besøg.

 

Læs vores anmeldelse af mad og vin a libitum til 200 kroner her:

 

La Trattoria

Frederiks Allé 130
8000 Aarhus C
Telefon: +45 32 16 27 52 eller +45 31 42 02 26
Mail: kontakt@latrattoria.dk
Website

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

3 kommentarer til “En jævn omgang – de kaldte dem “ægte italienske pizzaer””

  1. Martin

    La Trattoria er et fantastisk spise, og denne anmeldelse negligere dette på det skammeligste!
    Alle råvare til pizza og deslige importeres direkte fra Italien og har den karakteristiske sarte velsmage, fra de syditalienske regioner. Det er helt unikt at man Aarhus kan få en totalt autentisk italiensk pizza til blot mellem 60 og 70 kr, der er i samme klasse som dem man betaler over 100 kr for på resturenter! Deres pasta pastaretter lige så. Vil varmt anbefale stedet til alle, med forkærlighed for italisk mad, at besøge stedet!

    Svar
    • Redaktionen

      Smag og behag. Kommer deres hakket oksekød også fra Italien? Hvornår ser man pizzaer i Italien med hakket okse på?
      Uanset hvad, så var vores pizzaer som beskrevet i anmeldelsen – og med snart 5.000 forskellige restaurantbesøg i hele verden, så burde vi kunne anmelde en middelmådig pizza. Iøvrigt er jeg enig med dig i, at deres pasta smager godt. Men nu var det ikke den vi anmeldte.
      //Jan

      Svar
  2. Anders Kristensen

    Dem som har La Trattoria kommer ikke fra Italien, men fra mellemøsten. Iran eller irak vil jeg tro. Så det er nok ikke Italien de ved mest om 🙁 🙁 Jeg spiser heller ikke deres pizzaer mere, men kun fra Købmanden i Mejlgade, Delizioso i Åbyhøj eller Ispirazione. De er rene italienske pizzaer og ikke som de almindelige araberpizzaer vi ser alt alt for ofte….

    Svar

Skriv et svar