Juliette – fransk fusionskøkken i Jægergårdsgade

Efter tre besøg hos Juliette er det på tide, at vi laver en anmeldelse af det lille, intime og hyggelige Brasserie i Jægergårdsgade. Der skulle ikke mange måltider til hos Juliette, før jeg måtte erkende, at maden er fremragende. Her får du Danmarks bedste confit de canard sandwich. Intet mindre. Den er med rå rødbeder, syltede agurk, den dybe andesmag fra kødet og en hjemmelavet dressing, som jeg aldrig har smagt før. Ma Poule i Torvehallerne i København og Henrik Palle fra Politiken burde kigge forbi Juliette og få en confit de canard sandwich, som de aldrig vil glemme. Prisen er 75 kroner, og det er en fair pris. Sjældent bliver jeg så positiv overrasket, som jeg gjorde hos Juliette.

 Resume

  • Madkvaliteten er helt i orden
  • Café om dagen og brasserie om aftenen
  • Fransk fusionskøkken med respekt for traditionen
  • Man slapper af hos Juliette, intet snobberi
  • Maden er simpel, og ikke overdrevet, men solid og ærlig
  • Lave priser – fra 40 kroner til 175 kroner for en ret
  • Store portioner
  • Primært fransk vinkort med bredde og fornuftig priser
  • Et tavlekort som har skiftende menu om aftenen
  • Gæstfrihed og god service.

Juliette

Den franske – tahitiske og danske Juliette Itchner har åbnet sit eget brasserie i Jægergårdsgade. I ti år har Juliette drømt om at være selvstændig, og nu har hun taget skridtet fuldt ud. Juliette er vokset op i Svendborg, og har sin stedfamilie og søster i Danmark, mens resten af familien bor i Paris, Bordeaux og på Tahiti. Så det er ikke international inspiration Juliette mangler. Juliette er uddannet serviceøkonom og har allerede en del erfaring inden for hotel- og restaurationsbranchen, så hun starter ikke på bar bund. Hun kom til Aarhus for fem år siden, og er vild med byen, især Frederiksbjerg står hendes hjerte nær. Hun har arbejdet som receptionist, kok, tjener, køkkenchef og nu er hun endelig blevet selvstændig. Alt inventar har Juliette selv købt og hun har også selv sammensat sin egen stil.

Fransk fusionskøkken

Menukortet er inspireret af fransk comfort food. Du finder mange at de traditionelle retter, som er videreudviklet efter Juliettes egen smag. “Livretter” kunne man også kalde det. Nostalgien er der, men alligevel er der nytænkning, og ikke mindst gode kombinationer.

Der er en tendens til at vi gerne vil kunne sætte en restaurant i en kasse, er det et italiensk køkken, fransk køkken, dansk køkken eller noget andet. Køkkenet hos Juliette er mere et moderne bistrokøkken, som nytænker med stor respekt og inspiration for det franske brasseriekøkken, dog med polynesisk twist. Så det er ikke rendyrket køkken du ser. Juliette overvejer, om hun skal have den polynesiske national ret, som består af rå tun i kokosmælk og ris, på menukoret til foråret. Så det lyder til, at der er fusion i køkkenet.

Juliette står fast, når talen falder på hendes mad. Hun vil have simremad på menukortet i fremtiden – sådan. Så hvis du har lyst til en rustik, fransk gryderet, så er den her inden længe. Ud over simremaden vil Juliette bruge mere tid på udvikle menukortet. Hun er, som hun selv siger, meget kritisk og kæmper hele tiden for at levere det bedste. Hun lægger hele sin sjæl i maden, går meget op i smagen, og at det hænger sammen. Detaljen er afgørende for resultatet. Det kræver, at man hele tiden udvikler sig, og hele tiden stræber efter at finde den perfekte ret. Nedenfor ser du en Asiette Charcuterie du Deli til 110 kroner. Den er simpel men meget velsmagende. Vi spiste også en bøf hos Juliette, men vi fik ikke noget ordenligt foto med af den. Men mør var den, dog var den med kryddersmør og estragon sauce. Prisen var 175 kroner.

Vinen

Vinen er mest fransk, men der er dog et par Italienske vine og en enkelt spansk på vinkortet. En madanmelder var lidt utilfreds med vintemperaturen på en flaske rødvin, han smagte hos Julitte. Det kan jeg sige, at det var vi ikke, vores vin havde en god temperatur – lige efter bogen. Grunden var måske, at Juliette har fået anskaffet sig et vinskab, så vintemperaturen kan ikke fremtiden ikke give anledning til kritik. Montfacon – Les Gardettes koster kun 200 kroner for en flaske hvilket er en meget fair pris. Vinen er en vin der kan drikkes til stort set alt – men selvfølgelig er det mere en hverdagsvin, men god til prisen. Gevrey- Cambertin 2007 fra Domaine Alain Burguet er en gammel kending. Prisen er 595 kroner – ikke billigt, men du får også en rigtig god bourgogne for den pris. Indkøbsprisen er 310 kroner. Der er en del flere vine, men de to her har vi smagt, og de kan anbefales.

Vinen hos Juliette er specielt udvalgt i samarbejde med en bekendt, som har speciale i at hjælpe med vinsammensætninger i det franske køkken. Det franske vinkort kan vi ikke sige noget negativt til, det er pæn bredt og priserne er ganske fornuftige og vinene holder hvad den lover.

Atomsfæren er som i en spisestue

I Jægergårdsgade 54 åbnede café og brasserie Juliette 31. august i uformelle og hyggelige omgivelser. ”Det betyder meget for mig at skabe en afslappet og hyggelig atmosfære, så gæsterne skal kunne føle sig hjemme her,” siger Juliette. Hun tilføjer, ”det er lidt ligesom at have gæster hjemme hos sig selv, bortset fra at jeg ikke kender alle gæsterne”. Der hviler en ro over stedet – gæsterne virker afslappede og selvom vi er tæt på byens puls, og selvom der vrimler med mennesker i den hippe Jægergårdsgade, er hyggen og roen hos Juliette en slags frirum.

Privatkok hver sommer i Frankrig

Juliette arbejder hver sommer som kok for det internationale tøjfirma, Quiksilver. Hun er kok for dem til store arrangementer i Frankrig, hvor hun laver mad til 250 mennesker, første gang var hun kun 24 år.

Quiksilver bruger en del energi på at udvikle og støtte kvindelige talenter og iværksættere. Det er dejlige oplevelser Juliette har haft med Quiksilver. De har inspireret Juliette, satset på hendes talent og støttet op omkring den positive udvikling. Juliette roser arbejdet hos Quiksilver, at de troede på hende, og gav hende ansvaret for at lave mad til 250 speciel indbudte gæster. Så uden Quiksilver, og deres opbakning til Juliette – gennem tillid og talentudvikling, ville hun måske ikke have kastet sig ud som selvstændig. Hun er i dag ambassadør for Quiksilver Fashion og kender en del til firmaet.

Fransk morgenmad

Muligheden for fransk morgenmad i weekenderne er snart tilstede. Juliette er i gang med at finpudse menuen nu. Efterspørgselen er nok ikke det store problem, gæsterne skal nok finde vejen, især hvis kvaliteten er på samme niveau som de øvrige retter. Hvornår vi kan spise morgenmad i Jægergårdsgade 54 vides endnu ikke, men med Juliettes energi går der nok ikke særlig lang tid, inden der er også fransk morgenmad på menukortet.

Som en praktisk servicemeddelelse vil vi gøre opmærksom på, at der er plads til godt 30 personer. Stedet er allerede populær, og hvis du vil spise middag hos Juliette, er det nok en god idé at bestille bord. Juliette er hermed optaget i vores spiseguide til gode spisesteder i Århus.

Juliette – Café & Brasserie
Jægergårdsgade 54
8000 Aarhus C
Mail: kontakt@juliette.dk
Bestil bord eller take-away på telefon 28 60 68 64
 
Besøg hjemmeside
 
Åbningstider;
Mandag: Lukket
Tirsdag – torsdag fra 11.30-22.00
Fredag og lørdag fra 11.30-23.30
Søndag  fra 11.30-22.00
Køkkenet lukker kl. 21.30 alle dage.

Del:Share on Facebook12Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar