Spisesalonen, hvor den gode smag hersker

M.P. Bruuns Gade er blevet en af byens hotte gader. Her er alt fra garnbutikker, vinhandler, bagere, takeaways og slagtere til in spisesteder. En af de mest populære spisesteder er Kählers Spisesalon. De har om nogen fundet sin egen stil, og en stabilitet som gør, at gæsterne valfarter dertil. Jeg spiser relativt ofte min frokost i salonen og er vild med deres mad.

 

Moderne smørrebrød

Nu er Kähler Spisesalon jo en restaurant, men deres speciale er deres moderne smørrebrød. Stilen her er nytænkende, og man er ikke bange for at retænke klassisk smørrebrød i en ny forklædning, som i den grad slår det mest klassiske smørrebrød. Tre stykker valgfrit smørrebrød koster 200 kroner. Vi valgte seks stykker i alt. Dog ikke alle var forskellige.

Godt med gæster hos Kähler Spisesalon - Aarhus Update

Marineret sild uden karrysalat var, hvad der var på et af stykkerne. En grøn røg-mayonnaise var der på i stedet for. Silden var fast i kødet. Der var friske agurker, saltede kapersbær og rå skalotteløg. De saltede kapersbær var i min bog fejlcastet til stykket. Resten var superb.

En lækker sild hos Kähler Spisesalon - Aarhus Update

De franske hanekyllinger

Hønen har været på kortet længe – men ikke for længe. Stykket er vel spisesalonens signatur-smørrebrød. Kødet kom fra franske hanekyllinger og var mørt som smør. Som tilbehør er der syltede og grillede asparges. På toppen en mørk asparges-crudité. Et fint, velkendt og ikke mindst velsmagende stykke.

Smukt smørrebrød hos Kähler Spisesalon - Aarhus Update

Et par stykker med kartoffellasagne

Rethink den velkendte kartoffelmad er nok ikke en let opgaven. Kokkene har gjort forsøget hos Kähler Spisesalon. Fine skiver kartofler, serveret med en dild-mayonnaise, porreaske, syltede rødløg, toppet med saltet og røget rogn. Kartoflerne var uden tvivl gode, med det var som om, de syltede løg tog opmærksomheden, hvilket jeg ikke går ud fra, at de skulle.

Møre lamseben

Braiseret lammebov krydret med saltet citron, rosmarin og hvidløg. Enkelt anrettet på en bund af bagte tomater. Som pynt var der tomat-relish og friske forårsløg. En smagsoplevelse af de store. Flot design, og uden tvivl dagens vinderstykke.

Et stykke med braiseret lammebov hos Kähler Spisesalon

Ud over smørrebrødet, bestilte vi en cæsarsalat med friteret kylling med rosmarin, bagte tomater, sprøde brødcroutoner, parmesan og en hjemmelavet cæsarsalat-dressing. En stor portion til kun 109 kroner. Især dressingen tog kegler. Let i smagen og helt perfekt doseret.

Tiden står stille

Hvor er det skønt, når man ikke skal forholde sig til noget. Tiden flyver afsted her, og man har ikke lyst til at forlade sin stol. Sådan har jeg det med Spisesalonen i M.P. Bruuns Gade. De charmerende og smukke lokaler gør, at man føler sig godt tilrette. Maden gør, at man får det endnu bedre. Det samme med øllet eller vinen.

Opvisning i god betjening

Jeg kunne fristes til at tro, at mottoet, skynd dig langsomt, gælder hos Kählers Spisesalon. For de formår at skabe en afslappet atmosfære, samtidig med, at de får noget fra hånden. Du mærker det ikke. Det virker meget elegant – nærmest forbilledligt. Betjeningen var til stede. Smilende og sød, men ikke mindst serviceminded.

“Guld”medaljerne er et must

En sprød medalje med cookie dough plus en med rabarber og lakrids var desserten. 55 kroner stykket. Medaljer er en glemt spise og.  Medaljer kan smage forrygende godt, men er lidt overset. Det gjorde de her.

Medalje med rabarber hos Kähler Spisesalon

Især den med rabarber var ren verdensklasse. Spisesalonen har altid friskbagte medaljer, hvilket også er en god grund til at besøge Kählers Spisesalon.

Mæt for 109 kroner?

Regningen løb op. 942 kroner for tre personer inklusiv øl, saft, kaffe, café latte og kager. Det er ikke dyrt. Tværtimod. Cæsarsalaten kostede 109 kroner for en stor og mættende portion. Så hvis du vil holde lidt igen, kan du få et måltid mad med øl til for godt 160 kroner.  Øllene, vi drak, var specialøl fra Danmarks mindste bryggeri, Staarup Haandbryg. Prisen her var 59 kroner for en stor øl.-

Hvorfor er det, at Kähler Spisesalon er et besøg værd?

Der er flere grunde. Men de formår at lave mad, som smager godt, samtidig med de holder nogle yderst sympatiske priser. 200 kroner for tre stykker smørrebrød, i den kvalitet, er billigt. Du bliver mæt, men ikke mindst får du en smagsoplevelse, som overrasker positivt.

 

Kähler Spisesalon er ukompliceret. En rigtig hverdags-restaurant. Et stamsted, hvor alle har råd til at spise. En betjening som tager deres arbejde seriøst. Usnobbet på den gode måde. At Spisesalonen i M.P. Bruuns Gade får vores bedste anbefaling er fuldt fortjent. De er ærlige. De stiller høje krav til deres råvarer. Deres mad smager af noget. Med andre ord, de gør det godt og er hudløs ærlige i det, som de gør. Bliv ved med det!

Kähler Spisesalon i Bruuns Gade

Kähler Spisesalon

M.P. Bruuns Gade 33
8000 Aarhus C
Telefon: 86 12 20 53
Website: 

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar