Aarhus får nyt badehotel med brasserie og 22 værelser

Hoteller med værelser i strandkanten har vi ikke mange af i Aarhus og omegn. Men planerne er store på Kaløvig Bådehavn. Her kommer Kaløvig Badehotel nemlig til at ligge. Området er perfekt – til mange ting. Det er skabt til ro, vand, havneliv, det maritime og ren afslapning. Der er udsigt til Mols og ud over Aarhusbugten, og så ligger det bare 12 kilometer fra Aarhus C. Målet for badehotellet er gæster, som går op i velvære, god mad, naturen og ønsker ro og afslapning.

 

Kaløvig Badehotel er navnet

Da jeg snakkede med Søren Dalhof, som også driver Hotel Royal, først på ugen, ville han ikke ud med navnet. Men det er officielt nu. Kaløvig Badehotel er navnet, mens restauranten, som tidligere husede SalonSalon, får navnet Brasseriet – Kaløvig Badehotel. Der bliver 22 værelser, som nærmest ligger i vandkanten. Der påbegyndes en løbende renovering snarest muligt. Ideen er, at stemningen skal være som de gamle badehoteller, velvidende af alderen ikke er den samme, som på landets gamle klassiske hoteller. Det bliver de gamle, klassiske dyder, der kommer til at herske med morgenbad, morgenkåber og fællesspisning i restauranten.

 

Badehotellets Brasserie

Et spørgsmål, som vi skal vide, er, hvad det er for noget mad, vi kan få at spise i restauranten. Der er ikke nogen kort svar her. Søren Dalhof mener ikke, at alting kan proppes i en bås. Men med armen omme på ryggen, fortæller han, at det bliver et moderne brasserie, men ikke kun fransk. Måske mere et dansk brasserie, hvor lokale råvarer bliver omdrejningspunktet. Restauranten bliver til et Brasserie, dog med lokalt twist. Menukortet bliver med fokus på det, der er i bugten og på lokale råvarer. Ikke et fransk brasserie, som vi kender det, men en dansk udgave, hvor fiskeretter og mere klassiske retter får plads på menukortet. Fisk og skaldyr vil altid være på menukortet. Om fisk bliver dominerende eller ej afhænger af sæsonen. Dagens ret vil også sælges som takeaway til sejlerne i bådene eller de lokale.

 

Brasseriet åbner til påske

Hvis alt går vel, så åbner brasseriet op til påske. Lokalerne er store, og der er flere af dem. Men de trænger til en renovering, og indretningsarkitekterne er allerede i gang. Der kommer nye møbler, og lokalerne bliver mere indbydende i moderne brasseriestil.

Det er ikke kun indendørs, der skal laves om. Restaurant-lokalerne kan huse op til 250 personer, dog i flere lokaler. Der bliver også møde- og konferencelokaler og et selskabslokale. Den store terrasse udenfor brasseriet bliver lavet helt om. Den bliver udvidet, hegnet omkring den kommer væk, så der bliver åbent ud til havnen og vandet. Det er dog først i anden etage, at renoveringen er terrassen er planlagt. Der er både sol om morgenen og et godt stykke hen på aftenen. Hvis du har booket et selskab hos SalonSalon inden de gik konkurs, så kan du maile til den nye ejer, Søren Dalhof på mail: dalhof@hotelroyal.dk.

 

International kendt havn

Havnen er kendt for sejlsport og lystsejlere. Sejlsportsfolk har deres faste gang derude. Kaløvig Bådehavn er træningscenter for Dansk Sejlunion og Elite- og træningscenter for Team Danmark. Som bonusinfo er der en masser parkeringspladser, som er gratis. Udover det kører der busser dertil.

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar