Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kefir er mælkens champagne – Arla Unika kommer med en økologisk fermenteret mælkedrik

Af anders@sommersangdigital.dk

Arla Unika genintroducerer nu kefiren på det danske marked. Kefir fra Arla Unika er en økologisk mælkedrik kendetegnet ved en mangfoldig, frisk og let syrlig smag. ”Med kefiren har vi ønsket at udfordre eksisterende konventioner og udvikle en mælkedrik, som smager af mere. Vi har taget den økologiske mælk, som den er fra naturens side, og fermenteret den med ægte kefirkorn. Det har givet os en mælk, som i smagen er naturligt umaskeret og smager af ægte kefir,” fortæller Mads Østergaard-Clausen, opfinder hos Arla Unika. Kefiren er baseret på ustandardiseret, økologisk mælk og har derfor en naturlig fedtprocent på 3,5-4,5 procent alt afhængig af årstiden.

 

Kefir er mælkens champagne

Fermenteringen betyder, at mælken tilsættes mikroorganismer i form af ægte kefirkorn, der består af enzymer og bakterier. Herefter får mælken lov til at udvikle sig. Det giver mere syre og skaber flere aromastoffer end den almindelige mælk – og ultimativt giver det langt mere liv og kompleksitet til smagen. Derudover skaber fermenteringen den perlende fornemmelse, der karakteriserer kefiren, og som har givet den tilnavnet mælkens champagne.

 

Langt mere kompleks i sin smag, end mælk normalt er

”Vi forbrugere begynder igen at interessere os for fermentering og den forskel, de naturlige mikroorganismers vækst har på fødevarer og udviklingen af stærke og interessante smagsnuancer. Fermentering er netop spændende, fordi de bringer en ny dimension ind i fx et mælkeprodukt,” siger Mads Østergaard-Clausen, opfinder hos Arla Unika, og fortsætter: ”Kefiren er langt mere kompleks i sin smag, end mælk normalt er, og giver derfor nogle rigtig spændende og anderledes muligheder i forhold til madlavningen og sammensætningen af et måltid. Formålet med kefiren er netop at give de forbrugere, som holder af mejeri, et interessant supplement til mælken, som de kender den.”

 

Ikke nogen nyopfindelse

Kefiren stammer oprindeligt fra Kaukasus-bjergene og menes at være konsumeret der i årtusinder. Kefir kan drikkes, som den er – på alle tider af døgnet og i de fleste sammenhænge, hvor du normalt bruger mælk: På cereals, müesli, til bagning, i dressinger – og så smager kefir rigtig godt til varm, krydret mad og grillet kød på grund af den let syrlige smag. Kefir fra Arla Unika kan findes i Unikas butikker i Torvehallerne og i Klostergade 20 i Aarhus. Vejl. udsalgspris er 15 kroner.

Kefir fra Arla Unika – økologisk fermenteret mælkedrik

 

Del artikel

Andre læser også