Kendt vinhus fra Oregon gæster Aarhus
Banker dit hjerte for vin, så kan du godt begynde at glæde dig. Torsdag d. 17. marts kan du møde det anerkendte vinhus Chehalem fra Oregon, USA, på Nordisk Spisehus i Aarhus. Det sker, når restauranten i samarbejde med Chehalems vinproducent Wynne Peterson-Nedry inviterer til Winemaker’s Dinner.
”Oregon er den vinregion i verden, som alle taler om lige nu. Årsagen er Oregons helt unikke klimaforhold, der passer formidabelt til især dyrkning af Chardonnay og Pinot Noir. Her bliver druerne påvirket af Stille-havets kølige havstrømme og landets sol og varme, og det skaber nogle helt fantastiske og komplekse vine. Et af Oregons fremmeste vinhuse hedder Chehalem, og vi er meget stolte af at få besøg af deres dygtige producent Wynne Peterson-Nedry, som vil fortælle gæsterne om alt lige fra Chehalems vinproduktion til smagsnuancerne i de enkelte vine,” siger restaurantsouschef og sommelier på Nordisk Spisehus, Søren Appel Hansen.
Smag vin-specialiteter fra Chehalems vinkælder
Winemaker’s Dinner på Nordisk Spisehus foregår torsdag d. 17. marts kl. 18.30. Gæsterne kan denne aften se frem til at nyde fem gourmetretter, som alle er særligt tilpasset de enkelte vine fra Chehalem. I løbet af aftenen får gæsterne desuden mulighed for at smage nogle ganske unikke vine, som Wynne Peterson-Nedry har medbragt særligt til denne lejlighed.
Søren Appel Hansen fortæller: ”Gæsterne får lov til at smage vin-specialiteter fra Chehalems vinkælder, og det er vel at mærke vine, som ikke kan købes i handlen. Jeg har selv prøvesmagt nogle af vinene, og jeg vil beskrive dem som yderst elegante, meget forfriskende og særdeles sprøde. Mens der smages på mad og vin vil Wynne Peterson-Nedry fortælle dybdegående om hver enkelt vin, og hun vil også gå rundt bord-til-bord og svare på spørgsmål fra gæsterne, så her er virkelig mulighed for at få en fantastisk vin- og madoplevelse.”
Tilmelding til Winemaker’s Dinner sker på www.nordiskspisehus.dk, og arrangementet koster 1.195 kroner pr. person.