Kitchen Collective
//Nyheder

Kitchen Collective – nyt delekøkken til gavn for mad-iværksættere

Af Redaktionen
Fremover vil kulinariske iværksættere, de såkaldte kitcheneurs, kunne leje sig ind i Foodture Lab via Kitchen Collective. Dermed deles Foodture Lab af flere kitcheneurs på én gang med hurtig og nem adgang til booking.

 

Nu får Kitchen Collective muligheden for at åbne dørene op til endnu et køkken for deres kitcheneurs gennem et nyt partnerskab med Teknologisk Institut. Denne gang er det i Aarhus, og Kitchen Collective glæder os helt vildt til at blive en del af den sprudlende madscene, der udfolder sig i Aarhus netop nu.
Vi har indgået en aftale med Teknologisk Institut om, at vi sammen begynder at tilbyde dette køkken til nye madiværksættere. Kitchen Collective skal aktivere overskudskapaciteten i Foodture Lab-køkkenet til gavn for madiværksættere – hvad vi i Kitchen Collective kalder for kitcheneurs. Med Foodture Lab får kitcheneurs en unik platform til at udvikle deres madvirksomhed. Først og fremmest er køkkenet et laboratorium og har noget af det allerbedste udstyr til at udvikle og producere nye fødevarekoncepter. 

 

Foodture Lab på delebasis

Foodture Lab ligger i Agro Food Park i Skejby og er et moderne udviklingskøkken med plads til udvikling og test af innovative løsninger indenfor fødevarer. Foodture Lab er på hele 230 m2 med 5 køkkenstationer. Har man ikke brug for al den plads som iværksætter, er der nu mulighed for at leje det på delebasis. ”Vi har længe ledt efter en løsning, hvor kulinariske iværksættere kan få adgang til Foodture lab på delebasis. Deleøkonomi er oppe i tiden, så hvorfor ikke bruge princippet på Foodture Lab. I stedet for at etablere vores egen model, var det oplagt at indgå i et samarbejde med Kitchen Collective, ” forklarer Stig Groven, Centerchef for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

 

Nem adgang til Foodture Lab via Kitchen Collective

Kitchen Collective er et køkkenfællesskab startet som et inkubationsmiljø på Aalborg Universitet CPH. Siden etableringen i 2015 har 83 kitcheneurs benyttet sig af Kitchen Collectives faciliteter og i dag deler 53 kitcheneurs 3 køkkener. Fremover vil Foodture Lab indgå som det fjerde køkken.

Delekøkken - indenfor kulinarisk innovation og iværksætter

Udvikle og lave mindre produktioner i godkendte køkkenfaciliteter

Som medlem af Kitchen Collective kan man fremover få adgang til Foodture Lab via et online system på timebasis. Kitchen Collective tilbyder kulinariske iværksættere at udvikle og lave mindre produktioner i godkendte køkkenfaciliteter, hvor omkostningen for iværksætterne følger deres produktion, da der kun betales for køkkenet, når det bruges.

 

Nu også i Aarhus

For Kitchen Collective er det første gang, at de formidler et delekøkken udenfor Københavnsområdet. ”En iværksætter vil aldrig nogensinde have mulighed for selv at investere i en facilitet som Foodture Lab. Der er masser af plads og alt det nyeste indenfor køkkenudstyr. Man kan bruge Foodture Lab til udvikling af nye madprodukter, eller udvikling af alternativ catering eller street food. Derudover forventer vi at bruge Foodture Lab til nogle af de netværksaftener, vi afholder for madiværksættere, ” fortæller Mia Maja fra Kitchen Collective.

indenfor kulinarisk innovation og iværksætter

Vækst indenfor kulinarisk innovation og iværksætter

”Der sker rigtigt meget i Aarhus og omegn indenfor kulinarisk innovation og iværksætteri, og derfor var det naturligt for os at lede efter den rette facilitet i området. Det har vi fundet i Foodture Lab, ”fortæller Mia Maja fra Kitchen Collective. Vi ser frem til at understøtte og blive en del af det udviklings- og innovationsarbejde, der finder sted i Agro Food Park. Agro Food Park har visioner om at være det ”førende innovations- og vækstcenter for fødevarer i Danmark”, og  vi glæder os til at bidrage til dette arbejde. 

Kitchen Collective åbner i Foodture Lab-køkkenet den 1. marts 2017

Se mere her:

 

Nyheder Se alle

Udvalgte artikler Se alle