Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar, parat og snart start – Bistroteket melder tæt på…

Af Line Ingwar Karlsen

Jeg tog en tur til Randers for, med egne øjne, at se, hvordan Bistroteket ser ud. Nu vælter Randers jo ikke ligefrem i restauranter, så det burde være en let sag at finde byens nye restaurant, Bistroteket. Det var det også. Den ligger jo midt på torvet i Randers, hvilket efter sigende er det absolutte centrum i byen.

 

Så kom hjemmesiden op at køre. Menukortet er klar. Køkkenet er tæt på færdig – eller relativt tæt på. Klinkerne er sat op. Der mangler lidt kobber hist og her. Små 50 stole er blevet polstret med læder. Borderne er fundet. Gulvet er tæt på klar. Så de er foran tidsplanen.

 

Åbner fredag den 27. februar

Bistroteket holder åbningsreception fredag den 27. februar fra kl. 15.00 – 18.00. Her er alle velkomne. Der vil være gratis vin og smagsprøver. Allerede nu er der åben for reserveringer, så selv om restauranten ikke er åben endnu, så tager de imod bordbestillinger.

Det skrider frem på Bistroteket

Hvorfor skal alting være i Aarhus?

Østjylland er jo mere end Aarhus. Der er mange pendlere, som arbejder i Aarhus, men bor i nabobyerne. Det betyder, at der vil komme flere og flere gode spisesteder uden for Aarhus. Så man behøver ikke køre til Aarhus, for at få noget godt at spise. I Randers er der en seks – syv bedre restauranter, hvilket ikke er mange i en by som Randers. Indbyggerne er der, men måske er gå-ud-at-spise kulturen ikke helt slået igennem, endnu.

En gammel vinreol på Bistroteket

Personligt præg

Johanne Ægidiussen og Peter Nøhr, der sammen ejer Bistroteket, gør meget ud af, at sætte deres eget præg på det, de laver. De har brugt masser at timer på at finde inventaret til deres restaurant, og deres fælles passion for gamle møbler ses tydeligt, når du træder ind i lokalet. Personligt præg er også det at være tilstede. De to restauratører vil være tilstede, i hvert fald mindst en af dem. Værtskab er det bedste og det mange gæster sætter pris på. Det er det personlige værtskab, de tror på. Det er jo et valg, man tager, men vi savner alt for ofte værtskab på andre restauranter, derfor vil det være i højsædet på Bistroteket, fortæller Peter Nøhr. Johanne Ægidiussen tilføjer, ”vi har masser af gange været irriteret over en kok eller tjener, som ikke tog ejerskab over det, de lavede. Og det kommer ikke til at ske her. Vi følger gæsten hele vejen. Vi har begge to været vant til at have gæstekontakt, så det er jo ikke nyt for os. Men vi er begge opmærksomme på, at vi skal være tilstede når der er gæster. Det er også meget praktisk, at Peter Nøhr bor på 1. sal oven på restauranten, så han ikke har langt på arbejde. Men det bliver nok heller ikke helt let at holde fri for ham.

Peter og Johanne fra Bistroteket

 

 

Menukortet på Bistroteket

 

Det meste er på plads, dog kommer der en tatar på, en skandinavisk tatar, som bliver lidt anderledes end den typiske franske. Alt andet er på plads. Noget af det, mange har spurgt om, var priserne. De er lige kommet på nu.

 

 

Frokost

Læsø tartelet, dampet rødspættefilet med cremet jomfruhummersauce, jomfruhummer og urter i hjemmelavet butterdej. 95,- kr./120,- kr.

Cæsar salat, klassisk sprød salat med kylling, parmesan, brødcroutoner og cæsardressing, 90,- kr.

Bistrotekets croque, varm sandwich med koldrøget laks, svampe a la creme og pocheret æg, 115,- kr.

Moulles Frits, dampede blåmuslinger, fløde, hvidvin, hvidløg og masser af urter, hertil sprøde fritter, 95,- kr.

Carpaccio, tyndskåret, rå okse med ruccola, parmesan, oliven og trøffelmayo, 95,- kr.

Chevre Chaud, varm gedeost på grøn salat med hasselnøddeknas og sennepsdressing, 80,- kr.

Spætte og remo, pandestegt rødspættefilet vendt i rugmel på rugbrød med hjemmelavet remoulade, 60,- kr.

Rosa okse, rosastegt okse på rugbrød med remoulade, løgkompot og peberrod, 60,- kr.

Hønsesalat, hjemmelavet hønsesalat på rugbrød, 60,- kr.

Brættet, 3 gange rugbrød med okse, høns og spætte, 150,- kr.

Aften

 

Forretter

Læsø tartelet, dampet rødspættefilet med cremet jomfruhummersauce, jomfruhummer og urter i hjemmelavet butterdej. 95,- kr./120,- kr.

Moulles, dampede blåmuslinger, fløde, hvidvin, hvidløg og masser af urter, 75,- kr.

Carpaccio, tyndskåret rå okse med ruccola, parmesan, oliven og trøffelmayo. 95,- kr.

Chevre Chaud, varm gedeost på grøn salat med hasselnøddeknas og sennepsdressing, 80,- kr.

Halehængt koldrøget laks med årstidens urter til 75,- kr.

Hovedretter 

Fuglen 175,- kr.

Fisken 195,- kr.

Oksen 245,- kr.

Grisen 195,- kr.

Alle vores yndlingsretter med varierede kødstykker, se på tavlen, når den tid kommer.

Fritter/små kogte kartofler/salat 35,- kr.

Sødt & Ost

Gateau marcel, mørk fyldig chokoladekage serveret med vaniljeparfait, 80,- kr.

Dagens dessert, 70,- kr.

Kiksekage, vores version af klassikeren lavet med masser af smør og god chokolade, 45,- kr.

 

Lidt fransk er Bistroteket jo

Skrevet af JLP

 

Bistroteket
Rosengade 2
8900 Randers
Mail: bistroteket@gmail.com
Telefon: 88 97 27 37
http://bistroteket.dk
——————————————————
Åbningstider:
Lukket søndag og mandag
Fra tirsdag – lørdag fra kl. 11.30 – 15.30 og 17.00 – ? (køkkenet lukker kl. 22)

 

 

Del artikel

Andre læser også