//Det sker

Kødbyens Mad & Marked – stort julemarked i Friheden

Af Redaktionen

For første gang siden 1904 slår Tivoli Friheden dørene op til Jul i Friheden. Tivoli omdannes til et julelandskab af lys, træer og magi og i parken står Kødbyens Mad & Marked klar med mad til de besøgende i den nye bodeby. Et samarbejde mellem de to parter skal sikre, at julen får en helt ny dimension i Aarhus.

 

Tusindevis af lys, et 65 meter højt juletræ og en helt ny bodeby

Når Tivoli Friheden fra midten af november byder indenfor til Jul i Friheden, vil et helt nyt syn møde gæsterne. Skytower omdannes til et 65 meter højt juletræ med en skøjtebane i centrum, parken vil emme af magi og julens traditioner vil være i højsædet i hele Tivoli. I parken er en helt ny by af små boder ved at se dagens lys. En by, som skal byde på alt fra portvinsgløgg og hjemmelavede donuts til confit de canard og julehotdogs.

 

Det handler om oplevelser

”Vi har samlet de bedste kræfter fra Aarhus’ og Københavns innovative madscene, for at gæsterne ikke bare vil få en på opleveren, når de vandrer gennem julelandskabet, men også når de spiser deres frokost, aftensmad eller snacks. Mad er ikke bare mad, det er ligeså meget en oplevelse, som bunder i kvalitet og kreativitet” fortæller Jonas Kring, arrangør af Kødbyens Mad & Marked i Aarhus.

 

Et julebesøg i Friheden – forlystelser, afslapning og hjemmelavede churros

Et besøg i Friheden i en af julens weekender kunne meget vel rumme ovenstående. De fleste forlystelser er åbne, julemanden sidder klar til at tage imod ønsker og god mad kan nydes ved overdækkede siddepladser ved bodebyen. Når mørket falder på, bliver parken lyst op af tusindvis lys. Det bliver en magisk oplevelse at gå rundt i parken og nyde den smukke udsmykning og julens fred. Vil man se det hele fra oven, kan man tage en tur i det oplyste Pariserhjul, som giver overblik over hele julelandskabet.

 

Der vil være noget for enhver smag, hvad enten man som besøgende har lyst til at nyde søde pandekager med marmelade eller give sig i kast med en julehotdog med rødkål og knuste flæskesvær. Listen over stadeholdere tæller nogle af de bedste madentreprenører – nogle kendte fra Aarhus’ bybillede og andre fra markederne ved Kulbroen. Én ting er sikker, har I savnet Birks Køkken, Sigfreds Kaffefabrik, Donut Factory og Spiselauget, så bliver I ikke skuffede.

 

HVOR

Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C

 

HVORNÅR

Åbningsweekend: 12.-13. november

Herefter er der åbent alle weekender frem til nytår samt i hverdagene mellem jul og nytår

Åbningstider:

November: Lørdage kl. 13-21, søndage kl. 13-20

December: Fredage kl. 15-21, lørdage kl. 13-21, søndage kl. 15-21

December: Hverdagene d. 21., 22., 23. samt d. 27., 28., 29. og 30. alle fra kl. 13-21

 

PRIS

Entre: Alm. indgang til Tivoli Friheden

Har man én gang betalt entré med turbånd til jul, kan man komme gratis igen

Restaurant-Terrassen-i-Friheden

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle