Koen på hjørnet – mexicanske Vaca i Mejlgade

Den lille, lysende perle af et hjørnehus, der som et fyrtårn lokker folk ind fra både Graven og Mejlgade, er et besøg værd. Vaca betyder ”ko” på spansk. Og ko, det er der. Men også kylling, og selvfølgelig vegetariske muligheder. Mexicanske Vaca kan noget, mange andre ikke kan.

 

Der lyder et venligt ”hej” fra 2 servitricer, da min medspisende og jeg træder ind i det lille lokale i Latinerkvarteret. Vi sætter os ved det eneste bord der er. Der er plads til 6 gennemsnitligt byggede mennesker ved bordet. VACA er først og fremmest et take away-sted, hvilket de fleste benytter sig af, så der er ingen grund til flere siddepladser. Især også fordi, at betjeningen er så produktiv, at de der tager maden med sig, ikke når at få brug for at hvile benene.

 

Vi var ikke fulde

Menutavlen, som er af gennemsigtigt glas, fylder næsten hele den ene sidevæg, skrevet med en stor font. Ideen er rigtig god da man kan læse den uanset hvor i rummet man står, men lysets indfald på pladen bevirker, at teksterne kaster skygger. Jeg har ikke fået alkohol, så det er ærgerligt, at jeg får en fornemmelse af at se dobbelt. Desuden skal man vælge en type burrito først, derefter hovedingrediens, og tilsidst en sauce.

Menutavlen hos VACA

Fremgangsmåden er ikke ligetil og at dømme ud fra servitricernes prompte, opfølgende spørgsmål, er vi ikke de første der ikke helt har forstået den ønskede kronologi.

A LA CON CARNE med langtidsbraiseret okse hos Vaca

En god ting er dog de små ikoner af chili’er ud fra hver type burrito, så man ved om man er i færd med at bestille en HOT JAMBALAYA eller én mere velegnet til de danske smagsløg. Vi får bestilt og efter 5-7 minutter står der en burrito (VACA ÚLTIMO) med BBQ marineret kyllingeoverlår, en ENSALADA med Chió Vap (krydret hakkebøf) og en A LA CON CARNE med langtidsbraiseret okse klar til os.

VACA ÚLTIMO hos Vaca

Vi vælger at skylle ned med henholdsvis en SOL og en Corona, for at holde den autentiske stil.

ENSALADA med Chió Vap (krydret hakkebøf) hos Vaca

Hjemmelavet mad

Maden laver de selv og det når ikke at smage af at have stået for længe. Retterne var fint varme ved servering og blev præsenteret pænt, af take away-at være. Men øv, bestikket er af plastic! Vil man ikke have rigtigt bestik tilgængeligt, skal det minimum være træbestik som der findes fine engangsudgaver af. Det ville have klædt den stilrene indretning. Min gaffel kæmpede en brav kamp mod de krydrede hakkebøffer og vandt med nød og næppe.

Siddepladser hos Vaca

Der var mange smagsnuancer i alle retterne og de klædte hinanden; f.eks. fik oksen selskab af ris, tomatsalsa, ost, milde sprøde løg, koriander, creme fraiche, lime og sorte bønner. Lidt for rundhåndet fordeling af bønner i forhold til kød dog, syntes min medspisende. Imens var jeg især jeg imponeret af den syrlige kål i ENSALADA’en. Den formåede at holde sig sprød på trods af salsa og vinaigrette. På minussiden var gouda osten på toppen ikke smeltet og da gouda i sig selv er en meget neutral ost, fortjener den at tjene et højere formål.

Takeaway, caféer - VACA i Graven i Aarhus

Vurdering

Hvis du leder efter autentisk, mexicansk stemning, med sombreroer og ponchoer på væggene og en svedig hombré bag kødgryderne, skal du gå videre. VACA er et take away-sted der tydeligt er dansk. Men maden; den er mexicansk.

Du kan roligt gå ud og købe et par tequila shots med vennerne bagefter – alle hovedretter ligger nemlig på SU-venlige 58 kr. Og mener du ikke at du bliver mæt, som vi dog gjorde, kan du få ekstra kød for blot 15 kr. Dedikerede mexicanske køkkener i Aarhus kan tælles på én hånd. Vaca kan godt være tommeltotten.

/

 

VACA

Mejlgade 17
8000 Aarhus C
Email: mejlgade@vaca.dk
Telefon: +45 32 11 47 77
Link til hjemmeside

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

4 kommentarer til “Koen på hjørnet – mexicanske Vaca i Mejlgade”

 1. Anne Nielsen

  Dejligt med en morsom, velskrevet og ikke mindst meget brugbar anmeldelse. Har stadig ikke selv prøvet Vaca, men efter at have læst denne vurdering, tror jeg helt sikkert jeg skal forbi dernede.

  Svar
 2. Mark

  Jeg har været der cirka 3 gange nu, og har altid formået at få en siddeplads ved 6-mandsbordet. Men, den dag hvor alle pladser er taget, hvilken nok skal komme, vil det dog blive et problem, da det ikke er noget ståvenligt sted i VACA. Man kan ikke finde et hjørne og stå uforstyrret mens man fortærer sin borito, så man må finde en bænk i nærheden.

  Maden er god til billige penge, men man kunne godt spare lidt på risen, til fordel for lidt mere salat, kød, osv. Og jeg er enig med skribenten, om at plastikbestikket slet ikke holder.

  Svar
 3. Mikkel

  Synes maden er af fin kvalitet, men mængden af salat til deres Taco menu er sørgelig. I forhold til mejlgades anden mexicanske Take-away sted, så er det her ikke pengene værd. Dernede får man meget mere mad af høj kvalitet for pengene!

  Svar
 4. Lasse

  Igår besluttede vi os for at prøve Vaca for første gang. Det blev på alle mulige måder den dårligste take-away oplevelse jeg har oplevet NOGENSINDE..! Ikke nok med at vi ikke fik det rigtige fyld i, som vi havde bestilt. Men da vi kom hjem og opdagede det, og ringede for at spørge hvad løsningen kunne være, blev jeg mødt af en person som jeg følte det ragede hende en høstblomst. Da vi havde købt mad med hjem til 2 synes jeg at det, selvom det “kun” var den ene, ville være på sin plads at vi fik 2 friske med, da afhentningen af en ny ville tage 30 min, og alternativet var at vi skulle spise med 30 minutters interval, hvilket der jo ikke var meningen fra starten af. Jeg prøver gentagende gange at forklare dette til kvinden i telefonen, der gentagende gange afviser at lave 2 nye, “for den ene var jo rigtig nok”. Ikke nok med at jeg, i telefonen, bliver mødt med en arrogance uden lige, så bliver jeg nærmest også latterliggjort over det faktum, at jeg jo må forstå at det kan på ingen måde lade sig gøre.

  Efter en LANG samtale, siger kvinden at jeg kan komme ned og få mine penge igen, hvilket jeg takker ja til, i den tro at det er for begge burritos, hvilket jeg har forstået på kvinden er en aftale. Men da kl var 20.30 og vi nu skulle til at finde noget andet aftensmad (fordi vi ikke kunne få tilbudt nyt til begge) aftalte jeg at komme ned forbi dagen efter.

  Da jeg kommer ned siger jeg, på en pæn måde, jeg har en aftale om returnering af beløb for 2 burritos der var forkerte igår. Pigen bag disken går ud bag ved og henter butikschefen, og så går det ellers løs!

  Hun beder mig om at sætte mit dankort i maskine og udbetaler 1 burrito. Jeg gør hende opmærksom på episoden fra dagen før, og min opfattelse af at jeg får refunderet hele beløbet fra den dårlige oplevelse før. Her bliver jeg mødt af en arrogance der overgik telefonsamtalen dagen før. Hun gider ikke engang at kigge op fra tastaturet, hvor hun står og taster imens at hun tåbeligt griner af mig og min oplevelse, og udbryder, “ja men det er ikke vores politik”. Så spørger jeg om det ikke er deres politik at rette på deres fejl og give en god oplevelse, hvor på hun ikke svarer, men kort kigger op og griner hånligt.

  Jeg siger at det her er jeg meget utilfreds med og at jeg, på trods af at jeg sjældent anmelder madsteder, føler mig nødsaget til at dele denne oplevelse. Hvor på hun igen, nærmest grinende svarer “det gør du bare”.

  Jeg har ALDRIG NOGEN SINDE følt mig så dårligt behandlet, sådan talt ned til og mødt så meget arrogance over for kunder/gæster som her.

  Jeg vil på det KRAFTIGSTE anbefale et af de andre mexicanske take-away steder i Aarhus, for her får du den dårligste kundeservice jeg nogensinde har stødt på..!

  ALDRIG ALDRIG IGEN.!

  Svar

Skriv et svar