Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lidt inspiration fra kokketræffet på Norsminde Kro

Af Line Ingwar Karlsen

I påsken var der kokketræf for unge kokketalenter i Norsminde. Nogle af de bedste unge kokke havde lagt vejen forbi kroen derude ved Norsminde. Det blev til en dejlig dag med fuldt hus. Billetterne var revet væk, og ventelisten var til at få øje på. Der var seks kokke og 12 serveringer i alt. Heraf var de seks snacks og resten ”rigtige” retter. Vi har samlet lidt billeder fra dagen. Lad os håbe Norsminde Kro eller andre lader sig inspirere af idéen. Den østjyske gastronomi lever i bedste velgående og er på vej op ad en stigende kurve.

Endnu en ret til kokketræf på Norsminde KroDe seks kokke var: Rasmus Munk fra Tree Top i Vejle, Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel på Bornholm, Rene Mammen fra Substans, Morten F. Rasted fra Fru Larsen, Nicolas M. Jørgensen fra Norsminde Kro og Jeppe Foldager fra Alberto K.

De seks snacks eller appetizere var:

Spiselige poser med kartoffel og løvstikke

Stenbiderrogn, hasselnød og peberrod

Røget ålebouillon, ærter og vilde urter

Persille, knivmusling og halm

Hønsesalat fra hopballe, ramsløg og creme fraiche 48%

Rødbede macaron med foie gras

 

De mere ”rigtige” retter var:

Stegte asparges, ørredrogn, bakskuld og gran

Blåmuslinger, smør, porre og brød

Tatar af lam, røget hjerte, aromatiske urter og peberrod samt løg

Grillet Jersey skank med marv, porrestok urterne fra marken og morkel

Lagret gouda fra Sondrup korn og hø

Honning, citron og hvid chokolade

 

Kokkene fik deres hovedingredienser fra lokale leverandører så som Peters Gartneri, Øko Ged & Grønt, Wittrup Seafood, Danske jersey kalve, Anna Enemark samt lidt hjælp fra Peter Paris og nogle af Norsminde Kros mange hjemmelavede nicheprodukter.

Prisen for sådan en omgang var kun 658 kroner. Det var måske også en af grundene til, at pladserne ligefrem blev revet væk. Vi vil gerne benytte lejligheden til at rose Søren Pedersen og holdet fra Norsminde Kro for dette fremragende initiativ. Vi kunne ikke selv være med, men vi kendte flere af gæsterne den dag. De har alle samstemmigt meldt deres fulde tilfredshed og begejstring tilbage til os. Næste gang er vi der med sikkerhed.

Appetizer til kokketræf på Norsminde KroDet ser sgu godt ud - kokketræf på Norsminde KroDrengene i køkkenet på Norsminde KroEn af de grønne - kokketræf på Norsminde KroHistorisk dårlig fotokvalitet - de unge kokke til kokketræf på Norsminde KroRasmus Munk til kokketræf på Norsminde KroAnretning til kokketræf på Norsminde KroUnge talenter til kokketræf på Norsminde KroKokketræf på Norsminde Kro

Del artikel

Andre læser også