Kom på madskole med naturens råvarer – og det er gratis

Lær at finde, høste og lave mad af urter, bær og frugter fra den vilde natur omkring Aarhus. To dages madskole hver måned hele 2017.

 

Smag på Aarhus, et projekt i Aarhus Kommune, arrangerer madskole med naturens råvarer sammen med FOF Aarhus. Hver måned introducerer madskolen en ny vild råvare, som netop dén måned kan hentes i naturen. Den sidste søndag i måneden er der høsttur, hvor du lærer om de spiselige vilde råvarer og om, hvordan du selv kan samle vild mad i naturen, og hvordan man bruger dem i den daglige madlavning.

Mandagen efter søndagens tur, er der undervisning i et skolekøkken med plads til 22. Her dykker vi dybere ned i, hvad du kan bruge månedens råvare til. Du bliver fortrolig med mindst tre nemme hverdagsretter, som bringer noget vildt og lækkert ind i dine egne måltider.

 

Tang i februar

Madskolen starter i februar, og månedens råvare er tang. Søndag den 26. februar lærer man at høste tang i havet. Vi får kyndig vejledning af tangnørd Karen Lise Krabbe. Hvis ikke du har waders selv, har vi et par stykker til låns. Vi går ud i vandet ved Giber Ås ud munding på Moesgaard Strand klokken 14.00 ved lavvande.

Mandag aften den 27. februar klokken 16.30 går vi så i gang i skole-køkkenet på VIA, Ceresbyen 24 i lokale D1.07. Her er begrænset plads efter først til mølle princippet. Tilmelding sker hos FOF og er nødvendig for at deltage. Det koster 50 kr. at være med i skolekøkkenet.

I marts er råvaren mælkebøtte, og i april er det ramsløg. Sådan fortsætter det hele året igennem til madskolen i november slutter med slåenbær.

Læs mere om madskolen her:

 

 

Praktiske informationer:

Tur: Lær at høste tang

Tid: Søndag d. 26. februar kl. 14.00

Sted: Moesgaard Strand ved Fiskerhuset, Giber Ås udmunding

Arrangør: Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på Aarhus er støttet af Nordeafonden.

Turleder: Måltidssnedker Ursula Bjerggaard, tlf 4115 0634

Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.

 

Husk: Gummistøver (gerne waders), varmt tøj og noget varmt at drikke. Tag en spand og saks med til fangsten. Waders kan i begrænset omfang lånes.

Madskole i Aarhus

Om Smag på Aarhus

Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Læs mere her:

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar