Af Redaktionen

Den står på pop/rock og house/techno i ugens koncerter på Atlas & VoxHall i denne uge.

Xenia Rubinos

Dato: 03.05.17

Tidspunkt: 19/20 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Pop/rock

Link til arrangement: 

 

Eksotisk musik

Amerikanske Xenia Rubinos er en sanger/sangskriver og multi-instrumentalist, der kreerer eksotisk musik spundet om genrer så forskellige som R&B, hiphop og jazz og topper det hele med en exceptionelt spændende vokal.

 

Puertoricansk og cubansk kulturarv

Xenia Rubinos voksede op i Hartford, Connecticut, men vel at mærke i et hjem spækket med puertoricansk og cubansk kulturarv – noget, der i høj grad har været med til at forme hendes kunstneriske udtryk og blandt andet kommer til konkret udtryk i det faktum, at hun synger på både engelsk og spansk. Senere studerede hun sang på Berklee College Of Music i Boston, hvor hun mødte trommeslageren Marco Buccelli, der sammen med bassisten Adam Minkoff medvirkede på kvindens debutalbum, “Magic Trix” (2013). I kølvandet på udgivelsen blev det til turnéer i både USA og Europa, inden Rubinos helligede sig toeren, den meget roste “Black Terry Cat” (2016), der blev skabt i løbet af fem intense måneder med 16-17 timer lange arbejdsdage, og hvorpå Buccelli i øvrigt igen optrådte – i mellemtiden var hun skiftet fra pladeselskabet Ba Da Bing til Anti-, der begge er yderst anerkendte indie-labels.

Booka Shade

Dato: 04.05.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: VoxHall

Genre: House/techno

Link til arrangement: 

 

Techno/house

Tyske Booka Shade spiller en intens omgang techno/house, og de har det nye album “Galvany Street”, deres sjette af slagsen, med i bagagen, når de rammer Aarhus.

 

Tilbagevenden til deres poprødder

Booka Shade, som består af Walter Merziger og Arno Kammermeier, er veteraner på den tyske techno-scene. Som de selv formulerer det, så er de kommet langt, siden de spillede på barer i USA for folk iklædt cowboyhatte, som troede, de var fra en anden verden. Gennem karrieren har Booka Shade spillet på en lang række af de mest hippe klubber og festivaler verden over. Deres mest succesfulde album, gennembruddet “Movements”, udkom i 2006, og sidste år blev jubilæet markeret med en re-release af pladen, som talte remix af blandt andre Nils Frahm og M.A.N.D.Y.. Genudgivelsen skulle ikke betragtes som en nostalgisk længsel, og den 7. april er de da også klar med deres første album i fire år, “Galvany Street”. Ifølge Booka Shade bliver det en tilbagevenden til deres poprødder, og de fleste af albummets numre har sangeren Craig Walker på vokal. Walker er også med på turnéen, som til maj rammer Danmark, så der er lagt i ovnen til et stærkt genhør med tyskerne, som ikke har gæstet landet i årevis.

Spot Festival

Dato: 05.-06.05.17

Tidspunkt: 15/16 (døre/koncert)

Sted: Atlas + VoxHall

Genre: Pop/rock m.m.

Link til arrangement:

 

Stærke upcoming-artister

Hør de seneste trends og opfang de nyeste tendenser når over 150 danske og nordiske acts spiller til den 23. udgave af Spot. Enten som stærke upcoming-artister eller som acts, der er klar til at tage det internationale spring – eller måske begge dele. Over en hel weekend er Aarhus hotspot for musikken, tiltrækker tusindvis af tilskuere og fungerer desuden som samlingssted og bindeled for den danske og internationale branche.

Livemusik og koncerter Se alle

Udvalgte artikler Se alle