Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Mad på det meget jævne, men godt øl på Krofatters Mad- og Ølbar

Af Freja Dumont

Der var roligt på Krofatters, da vi tog plads en fredag aften. Sådan fortsatte det nu ikke. Mange mænd fandt i løbet af aftenen vej til stedet. Krofatters Mad- og Ølbar, der ligger i Guldsmedgade, er kendt for deres mange forskellige øl, hvoraf en del er gode. Vi blev modtaget af et venligt og roligt personale, der viste os vores bord og i samme øjemed gav os menukortet.

 

Anmeldelse: Mad på det meget jævne, men godt øl på Krofatters Mad- og Ølbar

Ølmenu – selvfølgelig

Meget klassiske og danske retter var på kortet. Det vidste vi godt. Nu var det bare at vælge. Til forret blev det en gang tarteletter og en rørt tatar. På Krofatters har de en ølmenu. Den besluttede vi os for. Øllene er Coisbo. 4 glas (35/40 cl) efter eget ønske for 185 kroner. En god pris i Aarhus. Vi bad tjeneren om at sætte øl til det mad, vi havde valgt. Hun havde god kendskab til øllene og gav en overbevisende vejledning.

Anmeldelse: Mad på det meget jævne, men godt øl på Krofatters Mad- og Ølbar

Ikke sparet på kyllingen

To tarteletter med høns i asparges til 79 kroner blev serveret. Det var en af de tungere tarteletter med masser af plukket kylling, asparges og tomat og persille på toppen. Kyllingen havde en okay smag, men ikke en, der går over i historien. Resten smagte ikke af noget. Øllen var til gengæld fremragende. 5th Avenue lager. En fyldig og frisk øl, med gylden farve og et fint skum.

Anmeldelse: Mad på det meget jævne, men godt øl på Krofatters Mad- og Ølbar

Tataren så flottere ud, end den smagte

Den anden forret var rørt tatar til 79 kroner. En flot servering – at se på vel at mærke. Tataren var med kapers, bacon, løg og æggeblomme. Dertil spæde salater. Tatar skal efter min mening have smag. Denne her var i den ferske ende af skalaen. Meget fersk og uden smag. Salt, peber, dijonsennep, et par dråber tabasco, friske krydderurter eller andet med smag havde gjort underværker i denne tatar. Vi drak Wall Street pilsner til.

Anmeldelse: Mad på det meget jævne, men godt øl på Krofatters Mad- og Ølbar

En gang tør flæsk

Til ægte dansk mad hører stegt flæsk, hvide kartofler, persillesovs og rødbeder. Det var netop, hvad der blev serveret. Vi havde valgt en enkelt portion til 139 kroner. Ad libitum koster 199 kroner. 6 stykker flæsk bestod portionen af. Ikke alverden. Det stegte flæsk var desuden lettere brændt og knastørt. Persillesovsen så god ud. De havde valgt at krydre den med muskatnød. Måske lidt for meget. Det overtog i hvert fald smagen og persillen kunne ikke smages. Det positive var de hjemmesyltede agurker og rødbeder. Ellers en tarvelig omgang efter min mening. Vi skyllede maden ned med endnu en 5th Avenue lager. Et godt match til stegt flæsk.

Anmeldelse: Mad på det meget jævne, men godt øl på Krofatters Mad- og Ølbar

Stjerneskuddet var ingen stjerne

Stjerneskuddet med rødspættefilet samt håndpillede rejer var serveret på hvidt brød, med tatarsauce, grønne asparges og salat. De tre panerede rødspætter så ved første øjekast tørre ud. Men de var bedre end forventet. Retten var ikke ordentlig komponeret. Det var som om den ikke hang sammen. Fisken var tør, hvilket ikke må ske. Kokken har måske glemt tiden, og den har fået alt for meget. Der var ikke meget harmoni. Det var de grønne asparges og brødet, der var bedst. Ikke et stjerneskud jeg bestiller igen. Prisen var 129 kroner. Af øl fik vi Urban Haze.

Anmeldelse: Mad på det meget jævne, men godt øl på Krofatters Mad- og Ølbar

Betjening

Der var en glad og afslappet stemning på Krofatters Mad- og Ølbar. Betjeningen var venlig og hjælpsom nede ved bordene. Der fik man en god og grundig service. De havde dog ikke travlt med at servere maden. Nogle gange kan det være befriende, at man ikke får maden serveret oveni hinanden. Men hvad værre var, så sad vi med tomme glas. Det er ikke god stil og mangel på opmærksomhed.

 

Vurdering

Det er øllene, man skal komme på Krofatters Mad- og Ølbar efter. Det er mere en ølbar fremfor en madbar. Coisbo fra Fyns Bryghus er dejlige øl, og betjeningen har god kendskab til øllene og kan vejlede dig. Det var hovedsageligt mænd, der var på Krofatters, og stemningen var god.

 

Maden var på det meget jævne. Så for dem, som kun spiser for at blive mætte, er det sikkert fint nok. Vi var bestemt mætte, da vi gik derfra, men det var på den tunge måde. Server noget mad, der kan hamle op med den gode øl i hanerne, så bliver der gang i den på Krofatters Mad- og Ølbar. Men maden får ingen anbefaling herfra.

 

Krofatters Mad- og Ølbar

Guldsmedgade 32
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 18 44 88
Website

 

Del artikel

Andre læser også